Zde může být vaše reklama.

Rozhodla třetí třetina Hokejistům HC Olomouc domácí premiéra nevyšla

Hokejistům HC Olomouc domácí premiéra nevyšla

foto: hc-olomouc.cz

20. 09. 2020 - 19:38

První domácí zápas nové extraligové sezony se hokejistům HC Olomouc nepodařil. Nad Libercem po první třetině vedli, po druhé to ještě bylo nerozhodně, ale ve třetí dvacetiminutovce Mora třikrát inkasovala a prohrála.

Mora mohla být před domácí premiérou v dobré náladě, předtím v pátek vyhrála v klidu derby ve Zlíně. A zdálo se, že se bude dařit i proti nebezpečnému Liberci. Po první třetině Olomoučtí vedli, když se před bránou prosadil Tobiáš Handl. A nadějně to vypadalo i po prostřední části hry. To byl stav nerozhodný jedna k jedné, Liberec srovnal z trestného střílení. Jenže hraje se tři třetiny a ta poslední, ta vyzněla jednoznačně pro hosty. Tygři dali rychle dvě branky a bylo hotovo.

"Byli jsme slabí na kotouči, v osobních soubojích. Bohužel jsme nezvládli začátek 3. třetiny, kdy jsme dostali gól na 2:1 v přesilové hře. Pak už jsme se do toho nedostali," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Handl (Nahodil, Navrátil) – 31. Lenc, 41. Filippi (Šmíd, Bulíř), 47. Šmíd (P. Jelínek, Šír), 52. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2800.

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Rutar – Handl, Knotek, Kucsera – Olesz, Kolouch, Tomeček – Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, Knot, Rosandić, Hanousek, Derner, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – Průžek, Filippi, Gríger – Šír, Jelínek, Zachar – Vlach, Najman, Rychlovský. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Další články