Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Bernatík Holice doma porazila Holešov

Holice doma porazila Holešov

foto: Petr Pelíšek

28. 08. 2021 - 19:56

Fotbalisté 1.HFK Olomouc mají druhé vítězství v řadě. Po výhře ve Valašském Meziříčí si dnes doma poradili s Holešovem. Jedinou branku zápasu dal ve druhé půlce z pokutového kopu David Bernatík.

První poločas byl bezbrankový, byť Holice měla dvě velké šance. V obou byl Martin Vyskočil, ale ani jednou se mu nepovedlo holešovského brankáře přelstít. Po přestávce se obraz hry poněkud změnil. Domácí přidali a hosty začaly viditelně a jasně přehrávat. Jenže dát gól ze hry se nedařilo. Povedlo se to až z pokutového kopu. Ten byl nařízen za faul brankáře na Kašpárka a proměnil ho střídající Bernatík.

„Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že soupeř hraje dost kompaktní a dobrý fotbal, ze zajištěné obrany, dostává málo gólů. K tomu má nebezpečný přechod do útoku. Na to jsme se připravili. V prvním poločase jsme měli jednu dvě šance, bohužel je Martin Vyskočil neproměnil. Do druhého poločasu jsme vystřídali, trošku změnili hru. Dali jsme míč na zem, přestali nakopávat a více kombinovali, snažili jsme se o nátlakový fotbal a některé věc nám tam vycházely. Zaplať pánbůh, že jsme alespoň jeden gól z penalty,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Alexander Bokij.

1.HFK Olomouc – Holešov 1:0 (0:0)

Branka: 71. (pen.) Bernatík. Rozhodčí: Švehla – Macrineanu, Svoboda. ŽK: Nemergut, Kotůlek – Janalík, Čep, Paštěka. Diváci: 80.

1.HFK Olomouc: Machalický – Černý, Žídek, Nováček (89. Bohanos), Laštůvka (78. Repček), Kašpárek, Ma. Vyskočil (55. Bernatík), Pavelka, Kotůlek, Stoklasa (46. Červenka), Nemergut (78. Novotný). Trenér Alexander Bokij.
Holešov: Janalík – Sklenář, Čep, Matulík (52. Uličný), Charuza, Zapletal, Paštěka, Křenek (86. Pospíšilík), Osmolovskij, Jadrníček (86. Dada), Očadlík (72. Zakopal). Trenér Martin Malík.

Další články