Zde může být vaše reklama.

Dohrávali v deseti Holice doma přestřílela Šumperk

Holice doma přestřílela Šumperk

foto: Petr Pelíšek

05. 09. 2020 - 22:19

V 5. kole divizní skupiny E hráli fotbalisté 1.HFK Olomouc doma proti Šumperku. A úkol zněl jasně -potvrdit vítězství z novosadského derby. To se nakonec povedlo, byť Holice musela poslední dvacetiminutovku dohrávat v deseti.

Domácí vstoupili aktivně do utkání a hned ve 3. minutě se mohli radovat, když Vybíral poslal míč do křídla na rozběhnutého Bučka, ale ten trefil jen levou tyč. Posléze však vlastními chybami v obraně Holičtí přenechali aktivitu hostům. Zejména situace v 15. a 19. minutě volaly po brance, ale jednou míč skončil těsně mimo, a s druhou šancí si nadvakrát poradil gólman Machalický. Do druhého poločasu vstoupili aktivně domácí, a byli po zásluze odměněni. Ve 46. minutě poslal křížný míč Mazouch na rozběhnutého Červenku, který míč navedl do středu hřiště a posunul ho na Bučka. Ten přízemní střelou překonal brankáře. V 51. minutě přišel další gól. Mazouch rozehrál přímý kop do křídla na Bučka, který odcentroval. Před bránou pustil Bernatík míč pro Vybírala a ten se nespletl. V 65. minutě se nadechli hosté, když se z dorážky nemýlil Kotzmann. V 72. minutě si navíc domácí situaci ještě zkomplikovali, když po vzájemné potyčce dostali žlutou kartu Strnad a Krumpolc, který následně dostal i červenou kartu, protože to byla už jeho druhá žlutá. Holice v deseti držela výsledek, který navýšila v 88. minutě, kdy se z téměř z nulového úhlu prosadil střídající Regec. V poslední minutě se ještě prosadili hosté, když střelu z velkého pokutového území zblokovala domácí obrana přesně do protipohybu brankáře.

„Důležité utkání jsme výsledkově zvládli a jsem rád, že jsme potvrdili 3 body z venkovního utkání, takže celá práce nebyla zbytečná. Je však škoda, že to dnešního utkání bylo drama až do konce, že jsme si to neuhráli v klidu,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

1. HFK Olomouc – FK Šumperk 3:2 (0:0)

Branky: 47. Buček, 51. Vybíral, 88. Regec – 65. Kotzmann, 90. Linet. Rozhodčí: Hovorka – Julínek, Vlk. ŽK: Krumpolc, Bernatík, Laštůvka, Mazouch – Strnad, Pavelka, Lavrovič. ČK: 72. po 2. ŽK Krumpolc. Diváci: 123.

HFK Olomouc: Machalický – Krumpolc, Forch, Mazouch, Michal Vyskočil (67. Regec) - Červenka (88. Filípek), Vybíral (77. Laštůvka), Kotůlek, Stoklasa (72. Krejčí). Buček (84. Němec) – Bernatík. Trenér:Jiří Derco.
Šumperk: Kreizl – Kováč (84. Elšík), Pavelka, Ostrovka, Smrž, Kotzmann (81. Nízký), Linet, Jurásek (61. Sitta), Cikryt (77. Tran), Strnad, Lavrovič. Trenér Zdeněk Opravil.

Další články