Zde může být vaše reklama.

Těsná prohra venku Holice po dvou výhrách nezabodovala

Holice po dvou výhrách nezabodovala

foto: Petr Pelíšek

13. 09. 2020 - 23:20

Po dvou vítězstvích, na FK Nové Sady a Šumperkem, hráli fotbalisté 1. HFK Olomouc v 6. kole divizní skupiny E ve Všechovicích. A prohráli nula jedna brankou z pokutového kopu.

V 5. minutě se po chybě ve středu pole dostali domácí do zakončení, ale Zezulka poslal z úhlu míč vysoko nad. O šest minut později se už už radovali, když míč po rychlé akci Zezulka prostřelil gólmana Machalického, ale na brankové čáře vykopl míč stoper Krejčí. V 15. minutě našli domácí za obranou Dluhoše, který míč předložil do vyložené šance Zezulkovi, ten však opět přestřelil. Hosté se dostali k jediné šanci před poločasem, když Buček vysunul Vybírala, ale ten z úhlu ve skluzu trefil jen boční síť.

Druhý poločas se odvíjel stejně jako první. Domácí hýřili aktivitou a hosté zuby nehty bránili. Ve 48. minutě vyhodnotil rozhodčí skluz stopera jako penaltový faul a i když nejlepší hráč Machalický vystihl směr pokutového kopu Hrdličky, nedokázal míč vytěsnit mimo branku a tak se domácí radovali. V 76. minutě se hosté opět dopustili chyby na vlastní polovině. Dlouhý nákop si zpracoval Hrdlička. Kličkou se zbavil obránce, ale fantastickým zákrokem se blýskl Machalický.

„Nepodali jsme dobrý výkon. V prvním poločase nás v několika situacích podržel brankář Machalický, když jsme se dopustili spousty nepřesností v rozehrávce. Měli jsme tam pouze náznaky situací z brejků, ale nepodařilo se nám je dohrát. Nemáme morální vlastnosti na to zápas uhrát na 0:0, což se nám nepovedlo, a proto odjíždíme s prázdnou. Scházela nám jednoduchost a zbytečnými chybami jsme darovali body domácím,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

Další zápas hraje 1.HFK Olomouc doma v sobotu 19. září proti SK Hranic (15.30).

Tatran Všechovice - 1. HFK Olomouc 1:0 (0:0)

Branky: 49. (pen.) Hrdlička. Rozhodčí: Poláček – Mikolášek, Broskevič. ŽK: Buček, Vybíral, Mazouch. Diváci: 256.

Všechovice: Konečný – Dluhoš, Richter, Zezulka, Geryk – Hrdlička (90. Rakovský), Plešek Petr, Plešek Jan, Rolinc (83. Kelnar) – Hoffmann (67. Hostaša), Hrabovský (75. Nepožitek). Trenér Petr Zatloukal.
HFK: Machalický – Buček, Krejčí, Mazouch, Forch – Kotůlek (80. Tylich), Laštůvka – Červenka (87. Filípek), Vybíral, Bernatík – Regec (55. Stoklasa). Trenér Jiří Derco.

Další články