Zde může být vaše reklama.

Na úvod porážka Holice už je v přípravě, má za sebou první zápas

Holice už je v přípravě, má za sebou první zápas

foto: Petr Pelíšek

07. 07. 2020 - 11:00

Fotbalisté 1. HFK Olomouc odstartovali se začátkem července přípravu na novou sezonu. A mají za sebou už i první utkání, v sobotu hráli ve Velké Bíteši. Soupeři podlehli o dvě branky.

„První utkání po dovolené splnilo účel. Myslím si, že jsme byli fotbalovější, drželi jsme míč a měli dobrý pohyb ve středu hřiště. Výsledek ale odpovídá průběhu tam, kde se rozhodují utkání, když soupeř byl jednoznačně efektivnější a důraznější. Mladší hráči si na to musí teprve zvyknout, ve dvaceti metrech od obou branek jsme propadli. Odvedli jsme kus práce v rozestavení a ve hře ve střední pasáži, ale kolem vápna, jak v útočné, tak v obranné fázi jsme propadli a z toho hlediska je to zklamání. Je to příprava, mladí hráči se musí poučit, aby v sezóně předvedli parametry, které po nich požadujeme,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

FC PBS Velká Bíteš - 1. HFK Olomouc 2:0 (2:0)
Branky: 7. Krula, 28. Novotný
Velká Bíteš: Pelán (46. Klíma) - Mrňa, Urbánek, Pav. Loup - Šimončič, Merdita, Sznapka, Isami, Pat. Loup - Novotný, Krula. Střídali: Bartoš, Kuldan, Hošek, Rozum, Ondrák
1. HFK Olomouc: Kubica (46. Machalický) – Henkl, Krejčí, Fleismann, Tylich (60. Németh) – Stoklasa – Červenka, Spurný (46. Doseděl), Buček, Bernatík – Němec (46. Derco ml.). Trenér Jiří Derco.

Další program přípravy 1.HFK Olomouc:
11. července: 1. HFK Olomouc – SK Líšeň B (10.30)
14. července: SK Sigma Olomouc U 18 – 1. HFK Olomouc (17.00, hřiště Řepčín)
18. července: FK Zbraslav – 1. HFK Olomouc (hřiště Nikolčice)
25. července: Břidličná – 1. HFK Olomouc (16.00, hřiště Břidličná)
6. srpna: SFC Opava – 1.HFK Olomouc (bude upřesněno)

Další články