Zde může být vaše reklama.

Rozhodl první poločas Holice začala sezónu domácí prohrou

Holice začala sezónu domácí prohrou

foto: 1hfkolomouc.cz

09. 08. 2020 - 22:18

Vstup do nové sezóny divize se po zdařilé přípravě fotbalistům 1. HFK Olomouc nepodařil. Doma prohráli se Stráním, navíc pro další zápas přišli o Martina Vyskočila, který byl vyloučen po druhé žluté kartě. Další duel hraje Holice doma v úterý 11. srpna proti Rosicím. Jde o utkání 1. kola MOL Cupu, začínat se bude v 17.00.

Za úmorného vedra dominovali 1. poločasu hosté. Hned v 16. minutě zahrozili z přímého kopu, ale domácí podržel brankář Kubica. O čtyři minuty později poprvé zvonila branková konstrukce, kdy se přes domácího stopera uvolnil Spáčil, ale jeho střelu zastavila tyč. Ve 24. minutě předvedl krásnou střelu z přímého kopu Spáčil a opět míč zastavila až branková konstrukce. Domácím ani tato zvonkohra k probuzení nestačila a tak ve 29. minutě se už hosté radovali. Salay pohodlně uklidil míč do domácí branky.
Ve druhém poločase sáhl domácí trenér ke střídání a obraz hry se změnil. Holičtí se dostali do hry a v 53. minutě po zahraném přímém kopu Mazoucha se na malém pokutovém území objevil sám před brankou Buček, ale ve vyložené situaci přestřelil. Tlak domácích narůstal, ale zabrzdilo ho vyloučení Martina Vyskočila. V 71. minutě fantastickým zákrokem podržel domácí brankář Kubica, když reflexivně vyrazil zakončení střídajícího Lorence. O sedm minut později však hosté rozehráli roh nakrátko. Domácí pozdě reagovali, míč se dostal až před střed pokutového území a Holík přízemní střelou k tyči navýšil skóre.

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Bohužel jsme nezachytili začátek utkání, který rozhodl. Byli jsme všude pozdě a měli špatný pohyb. Soupeř byl v tomto jednoznačně lepší. Kazili jsme jednoduché přihrávky a nikdo nechtěl vzít odpovědnost na sebe, a proto jsme se nedostali do zápasu a díky tomu soupeř jednoznačně kraloval. Ve druhém poločase tam přišlo střídání. Myslím si, že se to oživilo. Dostali jsme soupeře pod tlak, ale malinko nás zastavilo zbytečné vyloučení. Dostali jsme facku a potřebujeme se z toho oklepat. Je vidět, kde ty mezery jsou, soutěž se rozjíždí, takže žádné ukvapené závěry, ale takovou výkonností se nemůžeme prezentovat,“ řekl trenér HFK Jiří Derco.

V příštím kole zajíždějí hráči 1. HFK Olomouc do Brumova, kde odehrají zápas v neděli 16. srpna od 10:15 hod.. Mezitím se ale představí na domácím hřišti v poháru MOL Cup a to v úterý 11. 8. 2020 od 17 hod. v zápase s třetiligovými Rosicemi.

1. HFK Olomouc - FC Strání 0:2 (0:1)
Branky: 29. Salay, 79. Holík. Rozhodčí: Pospíšil – Grečmal, Hanák ŽK: Ma. Vyskočil, Kotůlek – Gardian. ČK: 66. po 2 ŽK Ma. Vyskočil. Diváci: 105.

1. HFK: Kubica – Henkl, Krejčí, Mazouch, Mi. Vyskočil (74. Svrčina) – Kotůlek (64. Novotný) – Červenka, Spurný, Laštůvka (46. Stoklasa), Buček – Ma. Vyskočil. Trenér Jiří Derco.
FC Strání: Popelka – Holík, Čtvrtníček, Gardian, Jahoda (83. Pavluš) – Hruboš (70. Čaňo), Silnica, Horňák, Pavlík (70. Kolaja) – Salay (61. Lorenc), Spáčil (83. Bruštík). Trenér Erik Sameš.

Další články