Zde může být vaše reklama.

Rozhodla jedna chyba Holice zase bez bodů, doma podlehla Slavičínu

Holice zase bez bodů, doma podlehla Slavičínu

foto: Petr Pelíšek

27. 09. 2020 - 09:58

Fotbalisté 1.HFK Olomouc neprožívají v divizní skupině E zrovna šťastné období. Poslední zářijovou sobotu navíc měli doma za soupeře lídra tabulky. A prohráli poněkud smolně nula jedna.

Zápas bez velkých brankových příležitostí rozhodla situace z 15. minuty, když centr z pravé strany uklidil na zadní tyči nedůrazně bráněný P. Švach. Domácí se snahou odčinit výsledek s Hranicemi se na soupeře kvalitně připravili. Hosté sice byli v prvním poločase lepší na míči a nekazili přihrávky, ale kromě gólové situace se nedostali do vážnějšího zakončení. Bohužel pro Holici tento moment rozhodla o celém utkání. Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Hosté přenechali aktivitu domácím. Ti byli agresivnější v dostupování a přesnější v přihrávkách, ale finální řešení zaostávalo.

„V utkání s vedoucím celkem tabulky nemohu hráčům upřít snahu, ale je na nás deka, co se týká útočné fáze hry, kde se rozhoduje o výsledku. Bohužel chybí forma hráčům, kteří táhli tým v minulé sezoně, a proto máme takové výsledky. Je to z naší stany strašně upracované, zejména ve finální fázi. Na každou šanci se strašně nadřeme. Musíme na tom zapracovat a hru zjednodušit,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

1. HFK Olomouc – FC TVD Slavičín 0:1 (0:1)
Branka: 15. P. Švach. Rozhodčí: Rygl – Jahoda, Bodovič. ŽK: Vybíral, Mazouch, Buček, Bernatík, Krumpolc – Juřica. Diváci: 47.
1. HFK Olomouc: Kubica – Krumpolc, Mazouch, Forch, Buček – Kotůlek (75. Regec) – Bernatík, Laštůvka, Vybíral (62. Spurný), Červenka – Vyskočil Martin (83. Krejčí). Trenér Jiří Derco.
Slavičín: Jelínek – Škubník, Kocián, Švach Tomáš, Mezírka – Horáček – Žůrek (62. Salajka), Švach Petr, Rožek (72. Šebák), Školník – Juřica (90.+2 Fojtů). Trenér Petr Slončík.

Další články