Zde může být vaše reklama.

Přípravný fotbal Holice zvítězila v Břidličné s čistým kontem

Holice zvítězila v Břidličné s čistým kontem

foto: Petr Pelíšek

26. 07. 2020 - 09:42

Předposlední přípravné utkání hrál divizní 1.HFK Olomouc v Břidličné. Tamního účastníka krajského přeboru Holičtí bez větších potíží porazili.

Hosté do utkání vstoupili pasivně a své schopnosti musel předvést brankář Kubica, ale podržel svůj tým. Postupně však přebírali aktivitu Holičtí, což vyvrcholilo ve 34. minutě penaltovým zákrokem na unikajícího Bučka. Pokutový kop proměnil Bernatík. Domácí ještě jednou zahrozili na konci prvního poločasu, kdy nastřelili břevno. Ve druhém poločase už měli hosté utkání pod kontrolou a navýšili skóre dvěma slepenými góly. V 55. minutě se nejdříve po centru Bernatíka na zadní tyči prosadil Spurný a v 57. minutě dorážel Krumpolc do prázdné míč po střele Bučka.

„Blížíme se do finále přípravy. Začátek utkání nám nevyšel podle představ. Na hráčích bylo vidět, že je těžké počasí, dusno a nebyli na to dostatečně připraveni, ale podržel nás brankář Kubica. Pomalu jsme přebírali aktivitu a byly tam už i dobré akce s kvalitním přechodem do útoku. Rozhodla penalta a od té doby bylo utkání v naší režii. Musíme se lépe připravit na začátek utkání, protože za čtrnáct dní nás čeká mistrovské střetnutí. Nyní si musíme dobře odpočinout a připravit se na generálku. Je však stále co ladit, ale odpovídá to tomu, co po hráčích chceme. Byly tam šance, byly tam pěkné příležitosti a mohlo padnout i více branek. Příprava byla výborná, hlavně se nám nikdo nezranil, takže zatím panuje spokojenost,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

Generálka před startem soutěže odehraje 1.HFK Olomouc na domácím hřišti v sobotu 1. srpna proti SFC Opava B (16.30).

TJ Břidličná - 1. HFK Olomouc 0:3 (0:1)

Branky: 34. (pen.) Bernatík, 55. Spurný, 57. Krumpolc.
1.HFK Olomouc: Kubica (46. Machalický) – Krumpolc, Mazouch, Krejčí (76. Tylich), Vyskočil Michal (70. Németh) – Henkl, Kotůlek (46. Forch), Stoklasa (63. Svrčina), Spurný (72. Kotůlek), Buček – Bernatík (46. Němec). Trenér Jiří Derco.z

Další články