Zde může být vaše reklama.

Hrál naposledy Houska po třinácti letech končí na Hané

Houska po třinácti letech končí na Hané

foto: Petr Pelíšek

27. 05. 2021 - 20:00

Záložník David Houska (1993) se v posledním domácím utkání sezony rozloučil s působením v SK Sigma Olomouc. V hanáckém klubu, kde kariéru startoval a z kterého se dostal až do národního týmu, končí po třinácti letech. Rozhodl se neprodloužit smlouvu a jít zkusit štěstí jinam. „Myslím si, že se dalo vytěžit mnohem víc. Hodně bodů jsme zbytečně poztráceli. Mít je, tak bychom se drželi na vyšších příčkách. Taková průměrná sezona to byla. Klukům přeju, ať se jim daří a chodí plný stadion,“ řekl David Houska.

Váš poslední zápas na Andrově stadionu skončil prohrou nula tři. To je hodně špatná derniéra.
Ano, takhle jsem si to určitě nepředstavoval. Když ten zápas zhodnotím, tak jsme začali dobře první patnáct minut, pak jsme z první šance dostali gól. To je letos pořád dokola. Potom dvě standardní situace, pak se hraje těžko. Představoval jsem si to jinak.

Zápas s Boleslaví nevyšel Sigmě úplně optimálně.
Mrzí mě hlavně to, že v podstatě celou sezonu dostáváme hodně laciné góly. Teď se to nakupilo do jednoho zápasu a to se pak hraje hrozně těžko.

V závěru při střídání vám těch pár diváků, co na stadion přišli, aplaudovalo ve stoje. Co se vám honilo hlavou?
Bylo to moc hezké. Chtěl bych za to lidem poděkovat. Určitě to od nich bylo krásné gesto, moc si toho vážím.

Byl jste dojatý?
Hlavně mě mrzel ten zápas. Nula tři, to byl takový ten první pocit, hrozně mě to mrzí. Ale pak jsem si to v dalších vteřinách užil.

Plánujete ještě nějakou rozlučku?
Ještě je týden sezona a pak uvidíme.

Kam nyní bude David Houska směřovat? Už máte jasno o tom, kde bude hrát v nové sezóně?
Pořád ještě čekám. Kdybych to věděl, tak to klidně řeknu, ale stále čekám, uvidíme. Nějaké možnosti byly, něco si objevilo už v zimě. Ale to jsem si vyhodnotil tak, že by to asi nebylo to pravé ořechové. Uvidíme, jak se to sejde. Teprve je začátek přestupových jednání, uvidíme, jaké možnosti se naskytnou.

A platí, že spíš preferujete zahraničí? Nebo je možné, že bude hrát za jiný klub FORTUNA:LIGY?
Nechtěl bych to specifikovat, uvidíme. Záleží na to, jaké nabídky se sejdou, a podle toho budu vybírat. Nebudu teď říkat, že se něco nestane a potom to bude naopak.

Když se ohlédnete za těmi třinácti lety v SK Sigma, jaké byly?
Byly to super roky. Už jenom skrz osobní život, rodinný, skrz kamarády, ne jenom fotbal. Jsem rád, že jsem se tehdy v patnácti letech vydal do Olomouce. Pak samozřejmě tady byly krásné úspěchy i krásné zápasy, stejně tak jako neúspěchy, ale to k tomu také patří. Určitě jsem spokojený, že jsem se tenkrát vydal do Olomouce.

Je nějaký zápas, na který budete nejvíce vzpomínat?
Asi ty evropské poháry, to bylo zřejmě nejvíce. Když nám po zápase se Sevillou děkoval vyprodaný stadion, i po prohraném. To člověku naskakovala husí kůže. Jen bych přál Sigmě takových zápasů víc a víc.

Pojedete ještě k zápasu posledního ligového kola do Liberce?
Těžko říct. Původní dohoda byla, že budu hrát jenom poslední domácí zápas. Ale nyní nás trápí marodka, uvidíme, jak to bude. Bude záležet na tom, jak si to vyhodnotí trenér. Když bude chtít vyzkoušet mladé, tak pojednou mladí, když mu budou hráči chybět, tak mu samozřejmě neřeknu ne.

Další články