Zde může být vaše reklama.

Postup U 19 Hráči SK Sigma slaví s repre, Hadaš dal gól

Hráči SK Sigma slaví s repre, Hadaš dal gól

foto: fotbal.cz

09. 10. 2021 - 21:14

Český reprezentační tým U 19 slaví postup do elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy 2022. Ve druhém utkání ve čtyřčlenné skupině zvítězil nad Severním Irskem 2:0, má šest bodů a o postupovou příčku už nemůže přijít. Byli u toho také hráči SK Sigma, první branku dal útočník Matěj Hadaš.

Do postupového utkání nastoupili tři hráči SK Sigma – střelec gólů útočník Matěj Hadaš a záložníci Filip Uriča s Jáchymem Šípem.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale byli jsme skvěle připraveni od trenéra a celého realizačního týmu. Máme postup a jsme spokojeni. Čeká nás ještě zápas s Dánskem a ten chceme určitě také vyhrát. Nebyla to moje první branka za reprezentaci, ale jelikož kousek odtud pocházím, byla tady moje rodina, přátelé a oslavil jsem ten gól s nimi i se všemi našimi fanoušky, kterých tady bylo hodně. Jsem rád, že tady bylo tolik lidí a povzbuzovali celý náš tým. Doufám, že přijdou i na poslední zápas do Opavy a podpoří nás stejně jako v prvních dvou utkáních,“ řekl po utkání útočník SK Sigma Matěj Hadaš.

„Po výhře nad Kazachstánem jsme byli trochu smutní, nebyli jsme vůbec spokojení, protože se nám to nepodařilo zvládnout zajímavějším výkonem a většími emocemi. Dnes jsem u kluků viděl obrovské odhodlání a emoce. Bylo to velice náročné utkání a kluci ho zvládli. Hráčům zaslouží velké poděkování za to, jakým způsobem reprezentují naši republiku. Nebyl to snadný postup, dát pět gólů není jednoduché. Cítím z kluků, že mají obrovskou vůli něčeho dosáhnout a strašně hezky se nám s nimi pracuje. Je to jejich vítězství, my jsme je sem v podstatě jen přivezli, je to poděkování trenérům, kteří je vedou ve svých klubech, protože ti je mají v péči každý den,“ řekl trenér David Holoubek pro web fotbal.cz.

Součástí repre U 19 je také brankář SK Sigma Tadeáš Stoppen, plus trenér devatenáctky Sigmy Tomáš Janotka, který v národním týmu působí v roli asistenta.

Národní tým do 19 let se na domácí půdě v rámci základní fáze kvalifikace o evropský šampionát ve čtyřčlenné skupině střetne v posledním utkání ještě s Dánskem (12. 10., Opava 15:00). Bude to duel o první místo ve skupině.

ČR U 19 – Severní Irsko U 19 2:0 (1:0)

Branky: 23. Hadaš, 56. Večerka. Rozhodčí: Fesnic – Cerei (oba Rumunsko), Szert – Berke (oba Maďarsko). ŽK: Hadaš - Taylor, McCausland, Forbes, Charles, Allen. Diváci: 460.

ČR U 19: Kinský – Hadaš, Vydra, Večerka, Kutík (54. Stropsa) – Drozd (84. Samek), Jambor – Višinský, Mašek (70. Stránský), Uriča (70. Šíp) – Vecheta (84. Jedlička). Trenér David Holoubek.

Další články