Zde může být vaše reklama.

Kapitán se zlobil Hubník: Drhla nám finální fáze

Hubník: Drhla nám finální fáze

foto: Petr Pelíšek

25. 04. 2021 - 10:42

Po jednozápasové pauze se do sestavy SK Sigma Olomouc opět vrátil kapitán Roman Hubník. Ovšem ani to k bodovému zisku v domácím utkání proti FC Baník Ostrava nevedlo. Sigma prohrálo nula dva. „Drhla nám finální fáze, to byl největší problém,“ řekl Hubník.

Derby s Ostravou Sigma prohrála. V čem byl největší problém?
Dali nám dva góly. První po naší chybě z autu, kdy jsme měli špatné postavení. Do té doby nic neměli. Začali jsme aktivně, ale finální a předfinální fáze nám dělala problémy. Ve druhém poločase jsme se snažili hrát dopředu, ale finální fáze nám drhla a to byl největší problém celého zápasu.

Co bylo špatně při první brance? To byl v podstatě klíčový moment utkání.
Brejťák říkal, že neměl vystupovat. Kdyby to tak bylo, tak by nás nepřečíslili. My jsme stáli, oni to rozehráli v náběhu a dohráli to gólově.

Vy jste se v průběhu utkání několik zlobil na spoluhráče. Co vás naštvalo?
Spíš laxní věci. Nejdeme do souboje, Ten aut potom v závěru, šel jsem dopředu, proletěl balon a viděl jsem, že za mnou jsou dva hráči, kteří ani nejdou k bráně. Čekáme, až se to někam odrazí a teprve tam běžíme. Proto jsem se rozčiloval. Neviděl jsem tak chuť vstřelit gól.

Není už trošku znát únava? Přece jen marodka je poslední týdny plnější a zápasů dost. Jak je na tom tým kondičně?
Kondičně … Myslím, že asi zase budou nějaké změny. Trenér prostřídal i proti Ostravě v poločase. Kondičně jsme na tom dobře. Čeká nás pohárový zápas s velice těžkým týmem. Bude to něco jiného, musíme do něj dobře vstoupit. Věřím, že když budeme hrát disciplinovaně, tak nějaký gól vstřelíme a budeme dobře bránit.

Co chybělo k tomu, aby byla Sigma nebezpečnější? Vlastně jste proti Baníku měli šance jenom ze standardních situací, jinak nic.
Všechno je to v hráčích. Taková ta jiskra, chuť. Vidím to z pozice stopera. Jít za míčem, i když vypadá, že je ztracený. To tam bohužel nebylo. Snažíme se nějakým způsobem kombinovat a pak ve vápně nikdo není. Musíme to více zjednodušit, dát to před bránu a zkusit to nějak propálit.

Je nyní prioritou pro Sigmu domácí pohár, když v lize už to vypadá jen na umístění ve středu tabulky?
Liga ještě nekončí, pár zápasu ještě hrajeme. Jsme na devátém místě. Chceme bodovat v lize. Ale teď je před námi pohárový zápas, určitě chceme Slavii potrápit. Bude favorit, ale to byla i Sparta a při troše štěstí jsme mohli vyhrát. Uvidíme, v jakém rozpoložení Slavia přijede, uvidíme ve středu.

Další články