Zde může být vaše reklama.

Kapitán chválil tým Hubník: Pořád musíme být při zemi

Hubník: Pořád musíme být při zemi

foto: Petr Pelíšek

06. 10. 2020 - 16:22

Stoper Roman Hubník (1984) se po sedmi letech v Plzni vrátil zpět do SK Sigma Olomouc, kde s velkým fotbalem začínal. A právě proti Viktorii, se kterou Hubník získal tři tituly mistra, hráli Hanáci v neděli doma před druhou reprepauzou podzimu. Chtěli favorita potrápit a zabodovat, což se podařilo. „Myslím si, že jsme zrovna dostali tu Plzeň, která byla slabší. Jsme rádi, že jsme toho využili a urvali bod,“ řekl Roman Hubník.

Plzeň dala druhou branku z pokutového kopu. Co se tam přihodilo?
Dostal tam hezkou přihrávku mezi mnou a Džemem. Hezky si to přebral, jen jsem tam nastavil nohu a on přepadl. Udělal to šikovně.

Byl to, podle vašeho názoru, faul nebo ne?
Myslím, s odstupem času, že to faul byl.

Co říkáte na situace na druhé straně hřiště? Hlavní rozhodčí třikrát konzultoval situace v plzeňské šestnáctce s videosudím, ale pokaždé byl verdikt ve prospěch hostů.
Těžko říct. Mám to přes celé hřiště, takže nevím. Neviděl jsem žádnou z těch situací, takže to vůbec nemůžu posoudit. Jestli tam nějaká penalta byla nebo ne.

Při prvním gólu si Ondrášek zabíhal za vás. Věděl jste o něm, nebo vás nějak překvapil?
V první moment jsem věděl, že tam nabíhá. Bylo to v rychlosti, pak už je to jenom o tom, že on si odskočil na zadní, já jsem si spíše hlídal přední tyč. Dostal tam krásný balon. Bylo to velice rychlé, ale byl to můj hráč. Takže ten gól jde určitě za mnou.

Byl Ondrášek pro hosty klíčový element? Dal gól, uhrál penaltu.
S ním jsou samozřejmě těžké souboje. Ale v obou případech byl dvakrát na správném místě, takže pro Plzeň to byl určitě klíčový hráč. Měl tam ještě jednu šanci, hlavou, kdyby dal na tři jedna, tak možná bylo po zápase.

Jaké to bylo před zápasem? Moc jste nevěděli, jestli vůbec budete hrát, v týmu jsou nějací nakažení. Byla ta situace nějak dramatická?
Byla. Ale to jsou věci, které člověk neovlivní. Když něco v týdnu nacvičujeme, tak pak čekáme na testy. A tentokrát tam zase bylo pár kluků, kteří byli pozitivní. My jsme se s tím nějakým způsobem museli vypořádat a myslím si, že jsme se s tím vyrovnali velice dobře. Kluky musím pochválit, odmakali to skvěle, klobouk dolů.

Chyběli brankář Aleš Mandous, defenzivní záložník Lukáš Greššák a levý obránce Ondřej Zmrzlý. Problém s tím viditelně nebyl. Ale poprvé hrál Florent Poulolo, nebyly nějaké potíže v komunikaci? Mluví jen francouzsky a španělsky.
Komunikace byla převážně před zápasem, kdy jsme si spoustu věcí museli vyjasnit. A myslím si, že pro něj je velice důležité, aby se naučil buď anglicky, nebo spíše česká slovíčka. Těch pár, co je potřeba na hřišti, nebude takový problém. Musí být iniciativa od něj, aby se do toho dostal. Ale myslím si, že to utkání na postu defenzivního záložníka zvládl velice dobře. Čistil to tam před námi, odehrál velice slušný zápas. A kluci, co ze sestavy vypadli, tak to samozřejmě byla trošku ztráta, ale vypořádali jsme se s tím velmi dobře.

Je remíza s Plzní dobrá nebo ji berete jako ztrátu dvou bodů?
Pořád jsme hráli proti Plzni, takže myslím, že ten bod je dobrý. I když jsme tam možná měli trošku více šancí. Ale pořád musíme být při zemi. Soupeř vedl dva jedna po penaltě, my jsme srovnali. Pak už je to jenom o štěstí, kdybychom dali na tři dva nebo naopak dostali. S bodem jsme spokojení, pro nás je to dobrý bod.

Ale v závěru už hostům trošku došly síly, Sigma naopak šla za vítězství. I střídání, do hry nastoupili ofenzivní hráči, stav dva dva jste jen nebránili.
Plzeň hrála velice těžký zápas v Izraeli, k tomu cesta. Byli pět šest dní na hotelu. Takových zápasů jsem tam odehrál několik. Myslím si, že jsme zrovna dostali tu Plzeň, která byla slabší. Jsme rádi, že jsme toho využili a urvali bod. Teď se bude Plzeň soustředit už jen na ligu a myslím, že to bude jeden z aspirantů na titul.

Další články