Zde může být vaše reklama.

Sigma U 19 začíná jaro Janotka: Věřím, že navážeme na dobrou přípravu

Janotka: Věřím, že navážeme na dobrou přípravu

foto: Petr Pelíšek

15. 02. 2022 - 15:44

Po podzimu celostátní ligy staršího dorostu je tým SK Sigma Olomouc U 19 v tabulce na desátém místě. Pro Hanáky je to ovšem s poznámkou až. Mládež Sigmy patří k republikové špičce a rychle posun pořadím na obvyklá místa, to je hlavní úkol svěřenců trenéra Tomáše Janotky pro jarní část sezony. „Věřím tomu, že povedenou přípravu přeneseme do mistrovské sezony. V té se chceme co nejdříve přiblížit ke špičce,“ řekl Janotka. Jaro začíná SK Sigma U 19 v sobotu ve Zlíně.

V generálce jste porazili divizní Přerov. Jak utkání hodnotíte?
Měli jsme hrát původně proti Žilině, ale ta nám na poslední chvíli odřekla. Takže děkuju Přerovu, že si proti nám zahrál. Utkání bylo o nás, měli jsme velkou územní převahu, kterou jsme potom korunovali brankově zejména v závěru. Kluky chci pochválit. Nejen za tento zápas, ale za celou přípravu. Ze šesti utkání jsme pět vyhráli a jednou remizovali. Zúročila se jejich pracovitost z tréninku, přenesli vše do utkání. Teď na to musíme navázat v soutěži.

Jak je devatenáctka SK Sigma připravená na jarní pasáž sezony?
Podle přípravy to může vypadat, že jsme nachystaní velice dobře. Ale všechno vždycky ukáže až ta mistrovská část. Jak kluci budou schopni také zvládat tlak soutěžních utkání. Tým je dobře složený, pestře složený, jsou v něm hráči ročníků dva tisíce tři, čtyři a pět. Z tohoto pohledu je vyvážený. Kluci na sebe vytvářejí správnou konkurenci. A věřím tomu, že na povedenou přípravu navážeme a budeme v dobrých výkonech pokračovat i v mistrovských zápasech.

Asi bude nejdůležitější, aby tým nepostihly personální potíže, jako tomu bylo na podzim. Některá kola bylo absencí skutečně mnoho.
Jednoznačně. Na podzim nás nejvíce trápilo to, že tým nebyl pořádně pohromadě. Trápil nás nejen kovid, ale také další nemoci a zranění. V případě, pokud mančaft zůstane zdravý, tak věřím, že bude silný.

Cíl je asi jednoznačně daný, posunout se v tabulce co nejvýše, do míst, na která Sigma tradičně patří.
Ano, cíl je jasný. Na podzim jsme poztráceli zbytečně velké množství bodů. Ty si budeme chtít vzít zpátky, abychom se co nejdříve odpoutali od spodku tabulky. A přiblížili se špičce soutěže.

Další články