Zde může být vaše reklama.

Trenér hodnotí zápas Jílek: Je to pro nás důležitý výsledek

Jílek: Je to pro nás důležitý výsledek

foto: tipsportmaltacup.com

19. 01. 2022 - 19:14

Trenér Václav Jílek poprvé v přípravě vedl tým SK Sigma Olomouc přímo z lavičky. V Brně proti Vyškovu a pak i v Trenčíně pro nachlazení chyběl, ovšem na Tipsport Malta Cup už je fit. A jeho tým v prvním utkání na turnaji, který slouží jako herní soustředění, porazil dánský BK Aalborg hladce tři k nule. „Je to pro nás důležitý výsledek. Věřím, že se zvedne sebevědomí a přesvědčení, že naše cesta je správná,“ řekl Jílek.

V utkání pro Aalborgu byly v zásadě všechny tři branky vyústěním presinku.
Měl by to být náš charakteristický rys. Dlouhodobě se bavíme o tom, že možná nemáme takovou kvalitu pro herní části v zápase. Chtěli bychom to dohnat právě tou pracovitostí, dobírat balony ve vyšším postavení a využívat otevřenějších prostorů pro brejkové situace. Tentokrát se nám to dařilo. Na druhou stranu jsme v tom zápase měli zisků nahoře daleko více a kvalita dohrání zase nebyla taková.

Na začátku zápasu ale tohle moc nešlo.
Chtěli jsme napadat více křídly, ale to nám moc nevycházelo. Pak nás Dánové přečíslovali ve středu hřiště, byli si schopni pomoci přes střední záložníky a utíkali nám z toho. Potom nám pomohla změna na dva útočníky, kde se do presinku vysouval González. A hráli jsme pak spíše ze čtyři jedna tři dva. Pak už to bylo v pořádku. Klíčové je dobré spuštění a napojení ostatních hráčů, to se nám dařilo.

Je to výhra, která je potřebná pro lepší náladu v týmu?
Ano. Byl to pro nás silný soupeř, výborná konfrontace. Věřím, že to účel splní, že je výsledek důležitý pro to přesvědčení, že cesta je správná.

Další zápas je na řadě v pátek, budete sestavu měnit?
Vyzkoušíme určitě další hráče.

Další články