Zde může být vaše reklama.

Sigma na soustředění Jílek: Kvalita soupeřů bude diametrálně odlišná

Jílek: Kvalita soupeřů bude diametrálně odlišná

foto: Petr Pelíšek

09. 07. 2021 - 21:11

Zápasem proti dánskému FC Midtjylland zahájí fotbalisté SK Sigma Olomouc herní polské soustředění. Hraje se v sobotu v Opalenici od 17 hodin. Trenér Václav Jílek napsal do nominace pětadvacet hráčů, doma zůstali a s béčkem trénují útočníci Jan Fiala a Jegor Golenkov. Sigma v Opalenici pobývala tam už před čtyřmi lety. „Servis tady máme vynikající. Hřiště máme sami pro sebe, v komplexu máme v dosahu pár desítek metrů všechno, co k přípravě potřebujeme, posilovnu, regeneraci, to je obrovská výhoda, máme tady skutečně výborný servis, včetně stravy na úrovni,“ chválili si tehdy trenér Václav Jílek pro klubový web podmínky k přípravě v polské destinaci. Nyní se vrátil zpět do známého prostředí. V hotelu Remes Sport&Spa, kde našla útočiště během EURO 2012 portugalská reprezentace, je osm travnatých tréninkových ploch.

Z mladých hráčů, kteří byli na hostováních, zůstal pro soustředění jen záložník Jakub Matoušek.
Soustředění s námi bude absolvovat. V těch dvou zápasech ukázal kvalitu směrem dopředu, a že to je hráč, který by ještě měl dostat šanci a ukázat se i v následujícím týdnu. Navíc je to krajový hráč, kde nemám úplně tolik na výběr.

Brankář byli v nominaci jen dva, Matúš Macík a Tadeáš Stoppen.
Ještě by se k nám měl připojit Honza Stejskal.

Odcestovali také González a Jemelka, kteří zatím trénovali jen individuálně. Jejich stav už je lepší?
U Pavla je tam výrazné zlepšení, už je ve druhém stupni rekondice a běžeckého tréninku, to znamená, že už nemá úplně daleko k tomu týmovému. Venca má ještě tento týden ten jakoby první stupeň, tam ještě není tolik zátěžových věcí. Od pondělka by měl začít. Uvidíme, jak se to bude další dny vyvíjet.

Sigmu na soustředění čekají tři soupeři, jeden z Dánska, dva z Polska. Při vší úctě k těm celkům, se kterými jste zatím hráli, tak ani jeden z nich defenzivu vašeho týmu pořádně neprověřil. Budou ta další tři mužstva lepší prověrkou?
Takový byl vlastně i cíl a záměr, kdy jsme dávali přípravu dohromady. Chtěli jsme, aby ti soupeři nebyli úplně v nejsilnější kvalitě, proto jsme volili účastníky našich nižších soutěží nebo slovenské celky. Abychom měli spíše v rámci kondiční náročnosti prostor pro presingové věci. Teď už je jistě potřeba něco jiného. Kvalita soupeřů na soustředění bude diametrálně odlišná, myslím, že nás směrem do defenzivy více prověří. Což je také jeden z cílů.

Další články