Zde může být vaše reklama.

Výhra po čtyřech kolech Jílek: Rozhodla obrovská vůle hráčů

Jílek: Rozhodla obrovská vůle hráčů

foto: Petr Pelíšek

17. 02. 2022 - 14:49

První jarní domácí zápas FORTUNA:LIGY se fotbalistům SK Sigma Olomouc povedlo zvládnout. Dokázali otočit vývoj střetnutí s Mladou Boleslaví, prohrávali, ale získali všechny body. „Rozhodla obrovská vůle hráčů,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Jak hodnotíte utkání proti Mladé Boleslavi?
Velké pocity štěstí, jak u mě osobně, tak u mužstva. Asi všichni vnímáme, že situace není jednoduchá. Poměrně velkou sérii zápasů jsme nezvládli za tři body. První poločas jen bojovnost a náznaky z obou stran. Nám scházela větší kvalita ve středu pole, větší tlak na druhé balony. Ty jsme neměli. Opticky vypadala Boleslav fotbalověji, ale nic z toho nevytěžila. Druhý poločas rána hned v úvodu, pak byla Boleslav lepší. Za mě rozhodlo střídání, které se nám povedlo. A obrovská vůle hráčů. Středeční pohárové utkání na ně mělo vliv. Ale dostali se z toho, velký respekt, jakým způsobem to zvládli. Posledních třicet minut jsme pak hráli slušně. Navíc ještě penalta, nestálo nás to tři body, díky bohu.

Nastoupili jste s docela defenzivně laděnou sestavou. Bylo záměrem především eliminovat záložníka Matějovského?
Sestava z něčeho vycházela. Očekávali jsme ve středu pole Hlavatého, Matějovského, plus v tom herním způsobu Boleslavi potřebovali jsme eliminovat střed. Ale hosté nastoupili s jiným rozestavením a pak to šlo trošku proti nám. Ještě jsme to tak nechali po přestávce, ale nakonec k tomu muselo dojít. A střídající hráči nám výrazně pomohli.

Přesto branku dal právě Matějovský. Co bylo špatně?
Chyba byla v posunu hráčů. Radim Breite se nechal stáhnout až na prvního hráče, měl tam být včas, ale pak už to nemohl stihnout. Byl jsem trošku překvapený, že brankář Stejskal na to nereagoval. Ale už se přesouval a měl v zorném poli dva hráče. Ovšem  je pravda, že maximální agresivita do konstruktivních hráčů souepře, to se v té situaci nepovedlo.

Sigma opět nedala penaltu. Byl Růsek mezi hráči, kteří ji měli kopat?
Nebyl už určený Pablo. Pak vybírat další hráče, to bylo složité. Za mě Růsek má předpoklady, trefuje to tam, kam většinou chce. Byl jsem přesvědčený, že to dá. Porušil jsem svůj rituál, že se na penalty nedívám a díval jsem se. A nepomohlo to. Musíme to už nějak prokopnout.

Výhra je pro Sigmu důležitá vzhledem k větší pohodě pro další kola, k posunu do středu tabulky.
Přesně tak. Člověk vnímá odpovědnost za klub, hráče, mužstvo. Snažíme se tomu vtisknout nějakým způsobem tvář. Naturel hráčů, ochota pracovat, to bylo na obrovské úrovni. Nebyli jsme horší s Jabloncem ani se Slováckem, ale ta utkání nám utekla. Jsem rád, že jsem tak těžžký zápas zvládli a vyhráli.

Zmrzlý dal vítězný gól, předtím přihrál Chytilovi. Jak se vám líbil jeho výkon?
Zmrzlý dal branku a přihrál, tak ho samozřejmě bud hodnotit pozitivně. Mám na něj větší nároky při zahrávání standardních situací, to je jedna věc. Na druhou stranu je spolehlivý a výborný do defenzivy. Někdy se bojí to vzít na sebe, udělat rozdílovou věc, mít tam sebevědomí. Věřím, že se v tom bude lepšit.

Další články