Zde může být vaše reklama.

Gólová premiéra Jsem tady strašně spokojený, řekl Kunc

Jsem tady strašně spokojený, řekl Kunc

foto: hc-olomouc.cz

30. 01. 2021 - 22:11

Na závěr přestupního termínu získal HC Olomouc nového hráče. Na Hanou přestoupil z Komety Brno útočník Michal Kunc (2000). A v novém působišti se uvedl dobře, v pátečním utkání svůj první start za Moru vyšperkoval brankou. „Puk si určitě vystavím doma a na první gól budu rád vzpomínat,“ řekl Kunc, který za Kometu odehrál sedm extraligových zápasů.

Jak hodnotíte zápas proti Zlínu, váš první v olomouckém dresu?
Tak, že jsme věděli, s kým hrajeme, že ty body jsou pro nás strašně důležité. A bohužel se to nepovedlo. Moc jsme si nevyhověli v různých příležitostech, puky nám odskakovaly. Pořád je co zlepšovat a budeme se na tom snažit maximálně pracovat.

Zápas nejspíš rozhodla, nebo k tomu hodně přispěla, první třetině, kterou jste prohráli nula dva.
Ano, hodně. Ale pořád jsme ještě věřili tomu, že to otočíme. Jednu chvíli to tak i vypadalo, ale bohužel se to nepovedlo.

Proč byl vstup do zápasu poněkud horší?
Určitě byl vstup do zápasu horší. Ale i tak jsme se přes to měli přenést. Byly tam chvíle, kdy jsme se mohli dotáhnout na gól, nebo dokonce srovnat. Pak by se hrálo jinak. Jenže se to nepovedlo.

Pro vás osobně ovšem začátek v novém působišti ani nemohl být lepší. První start a hned první gól.
Za to jsem strašně rád, ale chyběla tomu výhra. Pak by to bylo úplně dokonalé. Bylo to na brankovišti, ale byl tam i jejich hráč, takže jsem neměl strach, že by s tím měl být nějaký problém. Je to krásný pocit, samozřejmě, na ten okamžik asi nikdy nezapomenu. A doufám, že to nebyl poslední gól v extralize, že jsem smůlu prolomil a bude to ta častěji padat.

Vy jste byl nedávno zraněný. Jak jste se cítil v zápase?
Ještě to nebylo ono. Jak po fyzické stránce, také ta noha ještě není stoprocentní. Ale myslím si, že to nebylo zase až tak špatné. Čekal jsem, že to možná bude ještě horší.

V Olomouci jste byl od středy, kolik jste stačil s novým týmem potrénovat?
Ještě se poznáváme, to ještě nějaký čas potrvá. Snad už to bude jenom lepší, doufám, že si padneme do noty a půjde nám to.

S jakým cílem jste do klubu přišel? Chcete si třeba vysloužit delší kontrakt?
Jsem tady zatím jen chvilku, ale jsem tady strašně spokojený. Ať už s klukama v kabině nebo i s okolím. I kdyby přišla smlouva na delší čas, tak bych byl rád.

Jak vůbec k vašemu přestupu došlo?
Dozvěděl jsem se to asi před třemi týdny, kdy o mě Olomouc projevila zájem. A Kometa na to přistoupila. Hned, jak jsem se to dozvěděl, tak jsem byl rád.

Další články