Zde může být vaše reklama.

Úspěch na šampionátu Judistka Korčáková má bronz z mistrovství Evropy

Judistka Korčáková má bronz z mistrovství Evropy

foto: judoklubolomouc.com

27. 06. 2022 - 09:27

Šestnáctiletá judistka z Olomouce Markéta Korčáková vybojovala na Mistrovství Evropy dorostu bronzovou medaili. Po úspěších na evropských pohárech doma i v zahraničí tak završila svou světovou tour a otevírá si bránu profesionálního sportu.

Mistrovskou soutěž hostilo chorvatské město Poreč, kam dorazilo na 420 nadějných sportovců ze 40 zemí. Jednou z nich byla i zlínská judistka trénující v SCM Judo Klubu Olomouc Markéta Korčáková. Ta se ve druhé nejnižší váze do 44 kilogramů s přehledem probojovala přes úvodní zápasy se soupeřkami z Maďarska a Španělska až do semifinále. Zde se utkala s nizozemskou reprezentantkou Verou Wandel, které, bohužel, po třech minutách zápasu podlehla na ippon, čímž jí připadl boj o 3. místo.

Zápas se závodnicí z Turecka Zeynep Betul Sarikaya byl dlouhý a vyrovnaný až do prodloužení. V sedmé minutě duelu se obě rivalky dostaly do boje na zemi, kde česká závodnice nasadila ukázkové škrcení, a donutila tak Sarikayu zápas vzdát. Tímto počinem si vysloužila výstup na stupně vítězů a do Česka přijíždí s bronzovou medailí.

Markéta Korčáková, jejíž domovským klubem je Judo SKP Zlín, se celoročně připravuje ve sportovním centru mládeže Judo Klub Olomouc a navazuje na úspěchy předchozí generace Davida Klammerta, Renaty Zachové nebo Tomáše Rašky. Na odpočinek nemyslí a další kroky bude věnovat tréninku a přípravě letošní mistrovství světa. „Je to pro mě neuvěřitelný výsledek, pořád si ještě neuvědomuji, jak moc velký výsledek to je. Moje další příprava teď bude směřovat na srpnové mistrovství světa v Sarajevu, hlavním městě Bosny a Hercegoviny, kde se budu snažit prosadit,“ říká novopečená medailistka.

Další články