Zde může být vaše reklama.

První změna v kádru Kapitán Vyrůbalík končí v HC Olomouc

Kapitán Vyrůbalík končí v HC Olomouc

foto: hc-olomouc.cz

31. 03. 2021 - 21:40

V dresu HC Olomouc odehrál obránce Martin Vyrůbalík dvanáct sezon, poprvé nastoupil za Moru před patnácti lety, to bylo ještě v první lize. Nyní se rozhodl skončit, klub z Hané opouští. Odehrál zde 595 zápasů. Jde o první změnu v olomouckém kádru s výhledem na nový soutěžní ročník. Informoval o tom klubový web.

„Je vždycky velmi smutné, když se loučí hráč, který tady byl dvanáct sezon! Martin sem přišel před patnácti lety a je to hokejista, kterého si neskutečně vážím. Odvedl velký kus práce. Svým přístupem strhl kabinu a podle mě si vytvořil respekt a zůstala za ním obrovská stopa,“ řekl generální manažer Erik Fürst pro klubový web. „Musím mu velmi poděkovat,“ dodal.

„Tohle je můj oficiální konec v HC Olomouc, vedení se se mnou pěkně rozloučilo, vše jsme si řekli do očí a vzájemně si poděkovali. Rád bych poděkoval i fanouškům, chodili v hojném počtu a povzbuzovali nás,“ řekl Martin Vyrůbalík. „Po skončení sezony jsem to chtěl nejprve probrat i s vedením a hlavně, aby bylo vše vyřešené v klubu. A ne, aby to šlo někam jinam dřív. Tohle bylo moje specifické přání,“ poznamenal. Jestli skončí s kariérou definitivně, to ještě není rozhodnut.

V lednu oslavil Vyrůbalík čtyřicáté narozeniny. S hokejem začínal doma v Hodoníně, pak se přes Břeclav a Ytong Brno přesunul do slovenské Skalice, kde si zahrál poprvé v nejvyšší soutěži. Českou elitní soutěž hrál za Vsetín, Znojmo, Kometu Brno a HC Olomouc, v součtu i s první ligou a pohárovými zápasy odehrál 1048 utkání.

Další články