Zde může být vaše reklama.

Je v realizačním týmu Kerbr ukončil profikariéru

Kerbr ukončil profikariéru

foto: Petr Pelíšek

30. 03. 2021 - 15:00

Kádr SK Sigma Olomouc je užší o jednoho hráče. Obránce Milan Kerbr (1989) ukončil profesionální kariéru. V klubu ale zůstává až do konce soutěžního ročníku, kdy mu vyprší smlouva. Do té doby bude působit coby asistent trenéra. Sigma o tom informovala na klubovém webu.

„S Milanem jsme o jeho působení několikrát hovořili. Vlivem zranění zad a problémů s ním spojených nemohl být trenérům plně k dispozici. Vyjádřil však přání v týmu zůstat a zapojit se jiným způsobem. Domluvili jsme se proto i s trenérem Látalem, že do konce sezóny bude pomáhat v rámci přípravy a vedení tréninků,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web. „Tato asistentská činnost Milana baví, rád by se jí věnoval i v budoucnu. V létě mu jako hráči končí smlouva, proto jsme si vzájemně chtěli vyjít vstříc a vymysleli toto řešení,“ dodal.

Problém se zády má Kerbr už delší dobu, stoprocentně fit nebyl prakticky od svého příchodu do SK Sigma v létě 2019. Do prvoligového zápasu za Olomouc nenastoupil více než rok. „Zdravotní stav mi bohužel nedovolí hrát na nejvyšší úrovni. Rozhodl jsem se tedy ukončit profesionální kariéru. O mém stavu jsme se bavili s trenérem Látalem. Věděl, že chci po kariéře trénovat a nabídl mi, jestli bych nechtěl přejít z kabiny hráčské do kabiny trenérské. Moc mě to potěšilo, hned jsem trenérovi poděkoval a rozhodl jsem se během pár minut,“ řekl Kerbr pro web SK Sigma. „Už během mého působení ve Slovácku jsem věděl, že po konci kariéry chci zůstat u fotbalu jako trenér. V Liberci jsem si začal dělat licence, chci v tom pokračovat a dále se vzdělávat. Za těch pár dní, co jsem v pozici trenéra u áčka Sigmy, musím říct, že mě to strašně baví a naplňuje. Je fajn, že si tímto způsobem mohu k trénování více přičichnout,“ dodal Kerbr.

Do nové role se Kerbr zapojil již před pár dny, v minulém týdnu měl na starosti mimo jiné i rozcvičení hráčů při přípravných zápasech proti Prostějovu a ve Zlíně.

Kerbr, jehož otec Milan je legendární útočník Sigmy, přišel na Hanou v létě roku 2019 z kyperského Apollon Limassol. Za Sigmu odehrál 12 ligových zápasů, dal jeden gól.

Celkem Milan Kerbr mladší odehrál v české nejvyšší soutěži za Slovácko, Liberec a Sigmu 179 utkání, ve kterých dal 28 branek.

Další články