Zde může být vaše reklama.

Opora je zpět Klimek: Kluci z lajny mi pomohli

Klimek: Kluci z lajny mi pomohli

foto: hc-olomouc.cz

22. 01. 2021 - 10:03

Ofenziva hokejistů HC Olomouc je zase o něco silnější. Po dlouhé pauze se totiž do základní sestavy Mory vrátil útočník Lukáš Klimek. Na start v nejvyšší soutěži s číslem 724 si musel pěkně dlouho počkat, dosud ho do hry nepustilo zraněné rameno, takže od léta hrát nemohl. „Na operaci jsem byl už poněkolikáté, takže to chtěli větší čas. Další jsme si záležet, nechtěli jsme to nějak uspěchat,“ řekl Klimek.

Jaké bylo utkání doma proti Kometě?
Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Na obou stranách bylo podobně šancí, jedna jedna po šedesáti minutách. A pak jsme to v prodloužení strhli na naši stranu po krásně vyřešené akci.

To prodloužení jste zvládli velmi dobře.
Ano. Už první trojka, co tam byla, tam měla pár šancí, jen jsme je nedotáhli do konce. Myslím, že jsme byli v prodloužení lepší, pak jsme ujeli od modré dva na jednoho a dali gól. Zasloužený.

Jak to vůbec vypadá na střídačce před prodloužením? Co se probírá za možnosti v těch dvou minutách?
Trošku jsme si řekli, co hraje soupeř a jak na to reagovat. Skládá se tam spíš, kdo s kým půjde na led, jak ty trojice půjdou po sobě, abychom všichni věděli a byli v obraze.

Vy jste zase hrál po dlouhé době. Jaký to byl návrat?
Těžký. Protože přece jen trénovat a hrát zápasy je něco jiného, je to v trošku jiném tempu. Takže sem tam jsem toho měl plné zuby, ale kluci z lajny mi pomohli. S Nahodilem a Káňou se mi hraje parádně. Musím je pochválit, že mi to trošku usnadnili. A myslím, že teď už se budeme jenom zlepšovat a bude to lepší a lepší.

Bylo čekání na comeback psychicky hodně náročné?
Bylo… Bylo to trošku delší, než jsme všichni čekali. Ale jsem rád, že to konečně přišlo, že byli všichni v klubu ke mně trpěliví. Za ten přístup ke mně bych jim chtěl moc poděkovat. A doufám, že to bude stále lepší. Jsem rád, že jsem měl takový prostor dát se do pořádku, nyní už se cítím dobře.

Je váš návrat ještě o to lepší, že mimo výhry ještě máte kanadský bod za asistenci?
Trošku jsme to tam s Nahecem dotlačili i se Zámkem do brány. Jsem rád, že to na videu bylo vidět, že jsme tam dotlačili Zámka i s pukem a že se to počítá.

Bude vaše lajna trošku jiná než ta z minulé sezony, když je v ní místo Pavla Musila Jan Káňa?
My jsme spolu hráli už v přípravě, i když jsem tam teda já moc nedohrál. Myslím, že nám to šlo, že si na ledě vyhovíme. Kaňa je trošku jiný typ než Musil. Ale je to o zvyku, navykneme si, kde kdo je, kdo kam jezdí. Káňa je výborný hokejista, má výbornou střelu, letos to tam trefuje náramně. Samozřejmě záleží na tom, jestli tak zůstaneme, jak se to bude točit. Ale myslím, že by to mohlo klapat.

Další články