Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Konečně! BK REDSTONE má další výhru

Konečně! BK REDSTONE má další výhru

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2022 - 01:00

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko pokračují v boji o vyhnutí se baráži. Domácí výhrou 85:76 nad NH Ostrava dorovnalo počet čtyř vítězství Jindřichova Hradce. Nebylo to ale ani trochu snadné.

BK REDSTONE v první čtvrtině pod taktovkou rozehrávače Feštra ze 7:9 během pěti minut obrátil na 24:12, ovšem Nová huť ve druhém dějství z minus 17 dokázala díky Radukičovi a Štěpánu Svobodovi z trojek a útočných doskoků manko stáhnout pod deset bodů a ve třetí čtvrtině už ztrácela jen o pár bodů. Domácí poté čtyřmi trojkami natáhli nový patnácti bodový trhák, aby hosté z podkošových operací snížili 90 sekund do konce na 78:74. Půl minuty do konce ale rozhodl nesportovní faul Svobody o definitivním konci ostravských nadějí.

„Je to pro nás extrémně důležité vítězství. Myslím, že jsme si úspěch zasloužili, přestože byly pasáže, kdy jsme zápas neměli pod kontrolou. Bojovnost a naše obrana ale přinesly vítězství. Dokázali jsme ustát i těžké okamžiky, to by nás mělo před dalším pokračováním soutěže posílit. Současně musím přiznat, že psychicky to bylo pro všechny neuvěřitelně těžké střetnutí. Věřím, že v podobných výsledcích budeme pokračovat,“ řekl Miljan Čurovič, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Takové vítězství jsme potřebovali. Bylo to složité. První poločas byl v pořádku, pak to ale byly chvílemi velké nervy. Naštěstí jsme koncovku zvládli a teď se pokusíme, abychom rozjeli nějakou úspěšnou sérii,“ uvedl Erik Klepač, křídlo BK REDSTONE.

Další články