Zde může být vaše reklama.

Do Slavie by se nebál Konkurenci mám velkou, říká stoper Zima

Konkurenci mám velkou, říká stoper Zima

foto: Petr Pelíšek

08. 01. 2020 - 16:00

Stoper SK Sigma Olomouc David Zima (2000) má za sebou v české nejvyšší soutěži zatím jen dva starty. Ale o jeho kvalitách a talentu už se ve fotbalovém prostředí ví dlouho, jeho výtečné výkony v dorostu a mládežnických reprezentacích zaujaly. A natolik, že na Andrův stadion dorazila poptávka na Zimu ze Slavie Praha. Hanáci ovšem prodávat v tuto chvíli nechtějí, sám Zima by se případnému angažmá v hlavním městě nebránil. „Pokud by se ta šance naskytla, rád bych ji využil,“ uvedl Zima.

Co říkáte zájmu Slavie Praha?
Mně se to určitě zamlouvá. Ale zatím je to v řešení, uvidíme, jak se k tomu vyjádří klub.

Šel byste do Prahy?
To je předčasné se k tomu vyjadřovat.

Troufl byste si na Slavii?
Ano. Je to velká výzva, velká možnost, kterou bych rád využil. Přece jen jsem ještě mladý, mám toho před sebou hodně. Je to takový ten mezistupínek dostat se někam výš, třeba do zahraničí, do kvalitnějších lig.

Neměl byste obavy z konkurence?
Ani ne. Protože jen trénovat s těmi borci, co už ty zkušenosti mají, by bylo dobré pro můj růst. A že bych si nezahrál, to si nemyslím. Nebo bych šel někam na hostování. Pokud by se ta šance naskytla, tak bych ji rád využil.

Mluvil jste s trenérem Trpišovským?
Ano, mluvil jsem s ním.

Jak vidíte šanci dostat se do sestavy? Konkurence v Sigmě je velká.
Konkurence je podobná, jako bych měl případně i ve Slavii. V Sigmě jsou dva velmi kvalitní stopeři na české poměry, takže konkurenci mám velkou.

Další články