Zde může být vaše reklama.

Oslabená Mora bojuje Konrád: Nemůžeme se vymlouvat, prostě to tak je

Konrád: Nemůžeme se vymlouvat, prostě to tak je

foto: hc-olomouc.cz

19. 11. 2020 - 18:26

Po dvou zápasech zase hájil branku HC Olomouc Branislav Konrád. Duel doma proti Plzni se mu podařil, v řádné hrací době inkasoval pouze jednou. Nějaké extrémní množství střeleckých pokusů řešit nemusel, ale o to byly některé situace nebezpečnější. „Musíme se od něčeho odrazit a věřím, že ten bod nám alespoň trošku pomůže,“ řekl Branislav Konrád.

Mora s Plzní prohrála po prodloužení, ale výkon nebyl špatný, není se zač stydět.
Určitě to mrzí, každá prohra mrzí. Ale získali jsme bod s Plzní, od něčeho se musíme odrazit. Alespoň ten bodík máme. Škoda, že jsme nějaké neuhráli v předchozích zápasech. Věřím, že nám to trošku pomůže a teď už budeme bodovat více.

V prodloužení hosté rozhodli, hned od jeho začátku měli několik velkých šancí. Byly to pro vás krušné chvíle?
Ano, nějaké šance jsem tam pochytal, ale potom mi tam propadla střela, která se dala chytit, což je škoda. Ale Plzeň byla v prodloužení určitě lepší. Škoda, že jsme to nedotáhli do nájezdů, tam by to možná byla větší loterie.

Věřil jste, že by ještě tu druhou branku, v prodloužení, mohla zrušit trenérská výzva, že by neplatila?
Vůbec nevím. Ale nezdálo se mi, že by do mě někdo nějak extra šel. Vypadlo mi to pod rukou, měl jsem si to pohlídat, je to škoda. Ale už se stalo, musíme si trošku odpočinout a chystat se na další kola, protože ty zápasy teď jdou v šíleném sledu.

Hodně jste si zachytal takové ty vyložené šance. Potřeboval jste takový zápas, ve kterém si často chytnete na puk?
Někde je lepší, když si saháte na puky od modré, nebo tak. Ale horší je, že jsme dali jeden gól v šedesáti minutách, škoda, že se nám jich nepodařilo dát více. Po prohraném zápase určitě nemůžeme být spokojení. Po té dlouhé pauze teď jdou utkání v rychlém sledu. Musíme se od něčeho odrazit a věřím, že ten bod nám alespoň trošku pomůže.

Plzeň neměla mnoho střel, čtyřiadvacet není zase tolik, ale minimálně polovina z nich byly skutečně velké šance, gólovky, nájezdy. Bylo to složité?
Plzeň to tak hraje, ona na bránu zbytečně nestřílí. Když vidí bek, že před bránou nikdo není, tak vám to tam nepošle, abyste si chytili puk jen tak. Takže většinou hrají nastřelované přihrávky za vás, za záda, přes pásmo. A tam gólman zákrok dělat musí, ale zásah nemá. A smrdí to gólem, o to je to náročnější.

Bod máte, ale zase je to šestá porážka v řadě. Je to už trošku znát?
Trošku možná ano, ale snažíme se být pozitivní. Víme, jak to je, sezóna je dlouhá. Věříme, že se nastartujeme a že to trošku otočíme, ty výsledky, v náš prospěch.

Kdo bude chytat v dalších kolech? Měníte se s kolegou Lukášem po dvou zápasech?
Uvidíme, necháme to na trenérech, jak se rozhodnou. Zápasů ještě bude hodně a je dobré také rozložit síly.

Jak je složité ta utkání v rychlém sledu zvládat? Teď jste hráli s Plzní, nyní je na řadě dvakrát Sparta, to nejsou zase lehcí soupeři.
No … Možná, když budeme v kompletnější sestavě, tak to bude lepší. Ale těžko říct. Tak to je, tak to bereme. Jsme rádi, že vůbec můžeme hrát, i když bez diváků. Všichni to máme stejné, musíme se tomu přizpůsobit a musíme bojovat.

Všichni to sice mají stejné, ale přece jen Mora má nyní hodně rozsáhlou marodku a tým se hodně mění. Je to nějak znát na souhře při utkáních?
Nemůžeme se na to vymlouvat. Prostě to tak je. Může se to stát každému týmu, že bude mít v sezóně hodně hráčů zraněných a nemocných. Je tu navíc kovid, takže kdykoliv může z týmu vypadnout kdokoliv. Takže do každého zápasu jdeme s tím, že chceme bodovat. Tak jako dosud. V podstatě všechna ta utkání zatím byla vždy až do posledních třetin vyrovnaná. Jak se to přehouplo na stranu soupeřů, tak možná budeme mít trošku štěstíčka zase my a přehoupne se na naši stranu.

Další články