Zde může být vaše reklama.

O víkendu bude turnaj Kovařík: Naši fanoušci si užijí fotbal

Kovařík: Naši fanoušci si užijí fotbal

foto: Petr Pelíšek

09. 06. 2020 - 18:54

Po pěti letech od znovuobnovení se fotbalové Hodolany těšily, že budou slavit postup z okresního přeboru. Jenže nakonec byly vzhledem k epidemii koronaviru sportovní soutěže ukončeny předčasně. Ale už se zase hraje, byť jen v rámci přípravy. FC Sigma Hodolany nastoupila k prvnímu zápasu po pauze v Holici. Zápas byl pro FC Sigma generálkou na turnaj O pohár předsedy TJ Hodolany, který se bude hrát již tento víkend.

První přípravný zápas po korona pauze hrála Sigma z Hodolan v Holici proti béčku 1. HFK Olomouc. Po poločase vedla, nakonec prohrála těsně 2:3. „My to nebereme jako derby. Chtěli jsme so zahrát na krásném stadionu, no a hlavně to bylo první utkání po pandemii. Čekal jsem, že fyzicky odpadneme, ale na to, že jsme pak měli na hřišti pět lidí na čtyřicet let, tak to nebylo zase tak hrozné,“ řekl trenér Sigmy Hodolany Milan Kovařík. „První půlka nebyla špatná, tam jsme hráli v asi nejsilnějším možném složení. Pak jsem samozřejmě chtěl, aby si zahráli všichni. Obrana, tak pak měla snad sto osmdesát let v součtu. Byly tam nějaké šance, je to škoda, bod mohl být zasloužený. Ale soupeř byl mladší, dynamičtější, agresivnější, my jsme zase byli silní v osobních soubojích. Na první zápas to bylo dobré,“ podotkl.

Trenér Hodolan kvitoval možnost zahrát si s týmem z vyšší soutěže. „S těmi často hrát nemůžeme, ale domácí měli sestavu také namíchanou. Spíš jsem měl obavy, jak dopadnou souboje těch našich čtyřicátníků s dorostenci, ale hlavně, že se nikdo nezranil a kluci si zahráli na pěkném hřišti. O tom to bylo,“ uvedl Kovařík.

Atmosféru na holickém stadionu vytvořila již tradičně silná výjezdová skupina hodolanských fans. „V Holici jsem ještě před rokem trénoval, takže vím, že tam chodí osmdesát tři lidí. V Hodolanech v průměru pět set, takže jsme na to zvyklí, čekali jsme, něco podobného. Minimálně sto fanoušků s námi jezdí na každý zápas, to nás samozřejmě hodně těší, jsme rádi, že můžeme hrát v takové atmosféře,“ řekl Kovařík.

A jak Sigmu Hodolany poznamenala nucená pauza a předčasný konec soutěží? „Zatím nás to nepoznamenalo. Jen jsme si mysleli, že nyní budeme v úplně jiné fázi, že budeme kopat o postup. Byli jsme první v tabulce, to nám to trochu překazilo. Uvidíme, co bude dál, jestli se třeba někdo odhlásí z I. B třídy,“ podotkl Kovařík. „Trénovat jsme začali asi před měsícem v menších skupinkách. Ale nás stejně nebývá na tréninku více než osm deset, takže nás to nějak neomezuje. Je škoda toho postupu, chtěli jsme do vyšší soutěže, chtěli jsme si to vykopat. Teď jsme v přípravě na přípravu, o víkendu u nás máme dvoudenní turnaj, kam jsme pozvali Holici, Černovír a Chválkovice. Tam si to naši fanoušci užijí dosyta a pak dáme asi pauzu. A po ní začneme zase s přípravou,“ poznamenal. „Buď se budeme chystat na okres, nebo na I. B třídu. Možná budeme muset potom ještě sehnat nějaké hráče, protože přece jen máme v kádru asi pět lidí nad čtyřicet let, to už ve vyšší soutěži asi bude poznat. Ale když postoupíme, tak budu chtít, aby si to zahráli i oni, chci, aby hráli ti, co k tomu mají vztah a mají to v Hodolanech rádi,“ uvedl.

Stejně jako další týmy nižších soutěží už se i v Sigmě vracejí zpět do normálního režimu. „Hlavnímu gólmanovi se po pandemii nějak nechce, tam máme nějaké omezení. Jinak kluci trénují, chodí běhat sami. Ze začátku se jim moc nechtěli, že už si zvykli na ten klid, že je všechno zakázané. Ale ne, většina z nich mi volala, že chodí běhat sami, že už mají chuť. Zatím chybí herní zatížení,“ řekl Kovařík.

Program turnaje
Sobota
14.45: Slovan Černovír – 1.HFK Olomouc B
17.00: FC Sigma Hodolany  SK Chválkovice

Neděle
14:15: utkání o 3.místo
17.00: Finále

Další články