Zde může být vaše reklama.

Chystá se do Španělska Kulturista Patrik Šerý je v přípravě na mistrovství světa

Kulturista Patrik Šerý je v přípravě na mistrovství světa

foto: archiv redakce

04. 10. 2022 - 18:00

Českou republiku bude letos reprezentovat na mistrovství světa v kulturistice ve španělské Santa Sussaně Patrik Šerý. Šampionát se koná na začátku listopadu. Šerý je nyní v plné přípravě na další významnou akci. „ Děkuji všem za podporu, držte palce až do konce. I já na vás neustále myslím. Vy mi pomáháte tak, že se to nedá ani popsat. Moje emoce a síla vydržet je vše vaše zásluha. Moc vás všechny zdravím,“ vzkazuje Patrik Šerý fanouškům.

Letos jste absolvoval spoustu mezinárodních závodů v zahraničí a byl úspěšný. Co na tu zátěž říká tělo?

Ano, těch soutěží bylo poměrně mnoho a jsem rád, že vozím medaile. Jak to vnímá tělo, to je na delší rozhovor. Mohu jen ve zkratce říct, že bojuju neustálé se šlachami a úpony v obou kolenech. Každopádně jsem v dobrých rukou lékařů Petra Neorala a Jiřího Lošťáka. Věřím jim ve všem, co podstupuji ohledně zdraví. Naděje umírá poslední.

I přes tento zdravotní handicap si dovezl z Malta Grand Prix před třemi týdny cenné druhé místo. Jak vnímáte tenhle úspěch?

Řeknu vám, že je za tím vším obrovská dřina v přípravě, doprovázená kolikrát bolestí a neskutečná vůle a touha nezklamat fanoušky a všechny, co mě podporují. Sám se kolikrát divím, že to dávám. Říkám jedna věc je vůle, co vás žene jako motor a druhá mít zodpovědnost to dotáhnout až do konce vyhraněného cíle. Ohledně umístění mě to těší, ale je to úspěch celého týmu, který je se mnou pomalu čtyřiadvacet hodin denně. Samozřejmě mám radost, když vím, že jsem splnil očekávání.

Jaké jsou poslední přípravy před odletem na mistrovství světa a šance na umístění? Myslíte, že tělo nápor tréninků vydrží? A přece zdraví je jen jedno, nemáte strach, co bude pak? Asi tělo vykazuje, že by chtělo řádný odpočinek. Jste připraven po závodě dát relax?

Příprava graduje a trenér Bruno Walter vymýšlí scénáře jak ukojit tělo a zvednout jeho kvalitu o další stupeň i přes všechna úskalí. Teď je to hlavně o mé vůli vydržet až do konce. Věřím, neboť nic jiného mi už nezbývá, že tělo ještě těch pár týdnů tvrdé přípravy zvládne a pak jsem slíbil všem, že si odpočinu a dám pauzu na zotavení. Na umístění je vždy šance velká, ale je to věc pohledu. Nadřel jsem se hodně a nepolevuji, ale to i soupeř. Tuhle myšlenku nechám jiným, pokud to má přijít, tak to přijde. Prostě věřím až dokonce a nikdy neodcházím bez boje. Vždyť jsem tady za Českou republiku, přejeme si, aby naše vlajka mezi ostatními byla vidět. Zdraví mě nikdy zatím nenechalo ve štychu a i přes veškeré životní pády ohledně zdraví jsem vždy vstal, otřepal se a udělal jsem krok nahoru. Tohle jsou životní výhry, pád, znovu na nohy a pokračovat. Už několikrát bylo řečeno, že Patrik tohle neustojí a dívejte, zase je zde. Teď jsem si na sto procent jistý, že dám odpočinek, mám milou manželku a lidi, které mám rád jako rodinu a nechci o ně přijít.

Další články