Zde může být vaše reklama.

Repre v Olomouci Kuvajt trénuje Carlos González, bratr Pabla ze Sigmy

Kuvajt trénuje Carlos González, bratr Pabla ze Sigmy

foto: Petr Pelíšek

10. 11. 2021 - 19:33

Ve čtvrtek v 18.30 bude hrát v Olomouci na Andrově stadionu Česká fotbalová reprezentace přípravné utkání proti Kuvajtu. Zápas to bude zajímavý pro olomoucké fanoušky hned z několika důvodů. V nominaci českého týmu jsou exolomoučtí Aleš Mandous, Tomáš Kalas a David Zima, hosty zase trénuje Carlos González, jehož brácha Pablo hraje v Sigmě.

Český tým poveden asistent trenéra Jiří Chytrý, hlavní kouč Jaroslav Šilhavý byl pozitivně testovaný a musí být v karanténě. „Věci k zápasu máme nachystané a máme jasnou představu, plán i harmonogram. Bude se to sice odvíjet během zápasu. Jaroslav Šilhavý bude mít možnost do zápasu nějak zasáhnout a vstoupit, když bude cítit, že je to potřeba, ale jinak spolu během utkání komunikovat nebudeme,“ řekl Chytrý.

Domácí se nebudou šetřit, zápas berou jako test před duelem proti Estonsku. A na Andrově stadionu by si zase mohl zachytat brankář Aleš Mandous, který za Sigmu hrál ještě v minulé sezoně. „Ani ne tak kvůli tomu, že se hraje v Olomouci, ale Aleš má šanci dostat se do zápasu hlavně díky svým výkonům,“ řekl Chytrý.

Trenér Kuvajtu Carlos González vzal na evropské turné mladý tým, je v něm hned sedmnáct hráčů mladších třiadvaceti let. „Jaký způsobem přesně chceme a budeme hrát, to nebudu kouči českého týmu prozrazovat. Máme ale hodně mladých tým, budujeme nové mužstvo. Chceme pokračovat v tom, na čem pracujeme, abychom se zlepšovali,“ řekl González. „Víme, že český tým je silný, hraje dobrý a fyzicky náročný fotbal, účastnil se evropského šampionátu. Očekávám velmi těžký zápas. Naším cílem je dovolit domácím co nejméně, odehrát dobré utkání, ukázat dobrý výkon s dobrým výsledkem,“ uvedl González, který vede národní tým Kuvajtu od loňského roku.

Informací o českém fotbale má dost nejen proto, že hovořil s Milanem Máčalou, který v Kuvajtu trénoval. „Potkali jsme se s panem Máčalou v hotelu. Vím, že trénoval reprezentaci Kuvajtu a také tam působil v klubech. Podělil se s námi o své zkušenosti. Je to výborný trenér, pro kuvajtský fotbal udělal mnoho,“ uvedl González. Ale vyzvídat o českém fotbale po trenérovi Máčalovi moc nemusel. „Ono to ani nebylo moc třeba, protože můj bratr hraje v Sigmě Olomouc. Takže informace o českém fotbale a českém týmu mám dobré. Ovšem samozřejmě jsem se na něco poptal i pana Máčaly,“ podotkl.

Další články