Zde může být vaše reklama.

Má střeleckou formu Langer: Můžu jen podávat stabilní výkony

Langer: Můžu jen podávat stabilní výkony

foto: Petr Pelíšek

22. 04. 2022 - 15:23

S třinácti vstřelenými brankami je zatím nejlepším střelcem béčka SK Sigma Olomouc záložník Štěpán Langer. Naposledy se prosadil minulý víkend doma proti Kroměříži. To sice neproměnil penaltu, ale nakonec z dorážky hostujícího gólmana překonal. A Sigmu tak nasměroval k výhře nad lídrem tabulky. „Doufám, že to bude ještě lepší, strhnu všechny spoluhráče a že nakonec ten cíl, který máme, dopadne,“ řekl Štěpán Langer.

Jaké bylo utkání proti Kroměříži?
Věděli jsme, že to bude strašně těžké. Kroměříž nedostává moc gólů, skoro neztrácí. Takže jsme chtěli mít hlavně pečlivou obranu, abychom neztráceli zbytečně míče, měli odražené. To se nám prvních dvacet minut až tak moc nedařilo. Pak jsme se zlepšili, nakopl nás potom ten můj docela šťastný gól. Po přestávce jsme se nechtěli jen stáhnout, povedlo se nám pak dát druhou branku a pak to v klidu dohrát.

Vy jste penaltu neproměnil, ale nakonec nějak míč do sítě přece jen dostal.
Kopal jsme teď dvě penalty po sobě, první v předchozím kole. Teď už jsou všude videa, takže gólman věděl, že budu čekat, kam skáče. A čekal do poslední chvíle. Ale já jsem to kopl fakt extrémně špatně. Povedlo se mi to naštěstí dorazit, prostrčit míč do brány.

Prostrčit ale nebylo zrovna jednoduché, brankář byl i tyčky rychle a v podstatě i dobře.
Ano. Byl to velký úhel. Ale doufal jsem, že roztáhne nohy a naštěstí to tak také vyšlo.

Vy jste dával před penaltou míč Yunisovi, ale trenér Chromý křikl, že máte kopat.
Byl jsem určený, ale poprosil mě, že si chce dát gól. Přál jsem mu tu branku, tak jsem mu míč nechal. Ale pak trenér zavolal. To už jsem byl tak trošku rozhozený, ale nebudu se na to vymlouvat. Jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo.

Jak se vám na jaře zatím hraje? Dáváte hodně branek.
Cítím se skvěle. A doufám, že to tak bude dál, ne ovšem můj osobní výkon, ale výkon celého týmu. Daří se nám, i když jsme dvakrát klopýtli. Ale doufám, že to bude ještě lepší, strhnu všechny spoluhráče a že nakonec ten cíl, který máme, dopadne.

A nečekáte, při té produktivitě, že by se mohl ozvat trenér prvoligového áčka?
To není na mě. Já jdu zápas od zápasu a nad tím nepřemýšlím. Samozřejmě bych byl rád, ale s tím nic neudělám. Můžu jen to, že budu podívat pořád stabilní dobré výkony.

Jak je těžké podávat stabilní výkony, když béčko hraje prakticky každý zápas v jiném složení? Pak může vždy chvíli čekat, než si sestava trošku sedne.
Je to extrémně těžké. Ale zase na druhou stranu se všichni dobře známe, takže si pak na hřišti pomůžeme. Úplně velký problém bych v tom zase neviděl.

Když dal proti Kroměříži na dva nula Ukrajinec Buchal, tak jste se s ním hodně moc radovali.
Přáli jsme mu to hodně. Navíc jsme celý týden před zápasem tvrdě pracovali a šli za výhrou. A to bylo odměna, druhý gól, který on dal, to potvrdil. A hlavně jsme mu to také přáli, má to těžké po tom, co sem přišel. Chtěli jsme ho takto podpořit, jsme rádi, že nám pomohl.

Další články