Zde může být vaše reklama.

Trenér se zlobil Látal: Je to jen o hráčích, co jsou na hřišti

Látal: Je to jen o hráčích, co jsou na hřišti

foto: Petr Pelíšek

16. 12. 2020 - 15:25

Čtvrtý zápas v řadě remizovali fotbalisté SK Sigma Olomouc 1:1, když po prvním poločase vedli. Ale ve všech případech náskok ve druhé půlce, v jejím závěru, ztratili. Navíc nyní doma s Českými Budějovicemi to bylo se soupeřem, který hrál v deseti. „Možná to pomohlo soupeři, ale hlavně je to o nás. Je to o naší hlavě a je to o těch hráčích. Jestliže nejsou schopni hrát proti soupeři, který je v deseti, tak ať raději na hřiště ani nechodí. Když nejsou schopni se vyrovnat s takovými věcmi, vedete jedna nula, soupeře je v deseti, tak ať raději zůstanou doma,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Jak hodnotíte utkání proti Českým Budějovicím?
Ubíjí mě to. První poločas, dá se říct, byl celkem v pořádku. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Soupeře jsme napadali, zavírali, nechtěli jsme ho nechat rozehrát. Až na jednu šanci od van Burena jsme bránili dobře. Pak jsme se ujali vedení, hosté dostali červenou kartu. A potom nedisciplinovaností a netaktickými věcmi zase zápas ztratíme a remizujeme. Můžeme si kolikrát chceme říkat, co chceme nebo nechceme, bohužel je to v těch hráčích. Nejsme schopni se s tím poprat. Mít doma takovou šanci, ještě hrát proti deseti … Dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Nebylo paradoxně horší, když jste hráli proti deseti?
Možná to pomohlo soupeři, ale hlavně je to o nás. Je to o naší hlavě a je to o těch hráčích. Jestliže nejsou schopni hrát proti soupeři, který je v deseti, tak ať raději na hřiště ani nechodí. Když nejsou schopni se vyrovnat s takovými věcmi, vedete jedna nula, soupeře je v deseti, tak ať raději zůstanou doma. Není to poprvé, co tohle udělali. A můžete na to upozorňovat desetkrát, ukazovat jim videa, ukazovat jim různé věci. Je to jenom o nich. Že se tam zase na to jeden vyflákl při bránění, ulevil si, nechtělo se mu, o tom to je. O ničem jiném to není. Budějovice byly důsledné, disciplinované, chtěly, o tom to je. Ale když se některým našim borcům nechce, jsou jako panenky, tak pak to takhle dopadá.

Proč si myslíte, že se to zrovna nyní děje? Na začátku sezony jste tým chválil, vyzdvihoval ducha, který v kabině je. A najedou je to pryč.
Borci jsou spokojení. Máme dvacet jedna bodů, co se jim může stát? Nic. Spadnout nemůžeme, poháry asi také nic. Takže co jim chybí. Jsou tady spokojení. A je to tady iks let. To mi nejvíce vadí. Jsem tady roka a půl, bohužel celou dobu tohle řeším. A nejsme schopni to vyřešit. Je to jen o hráčích, co jsou na hřišti. Bohužel. Bylo to minulou sezonu, začátek, když jsme na ně trošku dupli, byl disciplinovaný. A je to zase zpátky. Jsou pohodlní. Co jim tady chybí? Nic. Pohodička.

A jak tomu do budoucna předejít? Jak to mu čelit?
To si oni musí srovnat v hlavách. Co nám pomůže, když po každém zápase jim ukazujeme video. Ať se vrátím k Pardubicím, k domácímu zápasu s Příbramí. Ano, oni to vyslechnou, neřeknou nic, sklopí hlavu a je to dál to samé. Že v kabině začnu řvát? Nic. Je to nerozhází. Tak ať jdou hrát někam okresní přebor. Pak to chcete okysličit, v 65. minutě tam přijdou čerství hráči a ani tomu nepomůžou. To je další věc. Všechno se to odvíjí od toho, jak hráči k zápasu přistoupí.

Ještě k zápasu, ve druhém poločase byl ještě jeden zákrok, který volal po vyloučení, možná měly jít Budějovice do devíti.
Musel jsem se tomu zasmát. A ještě jsem dostal žlutou, další ….

Martin Nešpor vybojoval už třetí penaltu. Je tedy platným hráčem, je ve správných prostorech?
Ano. Měl jsem s Martinem před zápasem v Teplicích dohodu, chtěl jsem ho pošetřit na další zápas, protože měl tři žluté karty. Ale Jakub Yunis tam nezahrál špatný zápas. Je to ovšem pořád dokola. Furt jen budeme někoho šetřit, budeme jim ulevovat, teď jsme šetřili zase další hráče na zápas s Ostravou, protože program je nabitý. A stejně to nepomůže. Stejně je to o nich, o těch borcích, co sedí v kabině. Vždyť oni nejsou schopni si tam něco říct. A my budeme přemýšlet, koho pošetříme, co zkusíme a pak stejně na hřiště přijdou a je to úplně jinak.

Moc naopak nešetříte Romana Hubníka. Ten, pokud nemá zdravotní problém, hraje pořád.
Roman se zatím cítí dobře, takže jsme do toho nechtěli vstupovat. Spíše jsme tam chtěli dát Víťu Beneše, aby se trošku rozehrál. Ale pořád můžeme o něčem uvažovat, starat co, co a jak, ovšem všechno se potom odehrává na hřišti.

Další články