Zde může být vaše reklama.

Už byl zase na lavičce Látal: Příchod Hubníka nám hodně pomohl

Látal: Příchod Hubníka nám hodně pomohl

foto: Petr Pelíšek

12. 09. 2020 - 10:24

Po čtyřech letech a čtyřech zápasech fotbalisté SK Sigma Olomouc dokázali doma na Andrově stadionu zase porazit Bohemians Praha. Soupeře, který jim v poslední době moc neseděl, Hanáci ve třiapadesátém vzájemném měření sil porazili hladce 3:0. Rozhodl první gól, pak už si Sigma zápas v pohodě pohlídala. „Mužstvo je pevné vzadu, příchod Romana Hubníka nám hodně pomohl,“ řekl trenér Radoslav Látal, který po karanténě vedl svoji ekipu poprvé v sezóně.

Jak hodnotíte utkání proti Bohemians?
Jsme šťastní, že se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Začátek byl nervózní, o tom, kdo udělá chybu. My jsme ji udělali, ale naštěstí soupeř nedal branku. Pak naopak šli do vedení a to nás uklidnilo. Ve druhém poločase už to bylo dobré, hráli jsme tak, jak jsme chtěli, Bohémku do ničeho nepustili. Mužstvo je pevné vzadu, příchod Romana Hubníka nám hodně pomohl.

David Houska dal dvě branky, byl v zápase právě on tahounem mančaftu?
Nechci chválit jednotlivce, byl to týmový výkon. Ale David má svoji kvalitu, je pro nás nepostradatelný, potřebujeme ho. O něj se hra opírá, s Romanem Hubníkem jsou to stavební kameny mužstva.

Vedli jste jedna nula, pak dali dvě branky v závěru. Poměrně dlouho jste nestřídal. Proč?
Dozadu jsme pracovali dobře, nechtěl jsem to toho sahat. V sedmdesáté hlásil Greššák, že má nějaké problémy. Ale nechtěli jsme to rozbourat, vedli jsme, nechtěli jsme do toho zasahovat, pokud to nebylo vyloženě nutné.

Penaltu na dva nula proměnil Houska netradičním způsobem, před kopem si poskočil. Co jste na takové provedení říkal? Prý to nacvičoval na tréninku.
Při penaltě jsem byl pod tribunou a čekal jsem, jaká bude reakce fanoušků. Ti byli dneska vynikající, musím je pochválit.

Soupeře jste předčili v nasazení, důrazu a agresivitě. Jinak by to proti Bohemians nejspíš ani nešlo.
Určitě takto chceme hrát. Mužstvo se změnilo, vyčistilo, je tam síla, je tam kolektiv. A bylo to vidět. Kdyby se zápas hrál minulý rok, tak jsme ho nezvládli. Ve druhém poločase jsme Bohémku do ničeho nepustili. Připravovali jsme se na to, Bohémka je agresivní, dynamická, tomu jsme se museli vyrovnat. A nenechat jejím hráčům prostor. Chtěli jsme je eliminovat a to se nám podařilo. Nikdo nemá rád, když se bráni natěsno. Musím pochválit mužstvo, že to splnilo, jsou to pro nás důležité tři body.

Neměl jste trošku obavy, že by první gól nemusel platit? Zkoumalo se tam nějaké hraní rukou.
Nevím, čekali jsme, jak to dopadne. My nemáme informace, co VAR řeší. Ale nevíme přesně, jakou situaci. Byl to pro nás strašně důležitý gól, před poločasem, kterým nás uklidnil.

Je Sigma jiná, než v minulé sezoně? Pevnější, organizovanější.
Cítím sílu už v kabině. Změnila se, je úplně jiná. Myslím, že to vidí i lidí, když mužstvo přijde na hřiště. Určitá síla je tam vidět.

O dvou branek v závěru byli střídající hráči, oba z těch mladších, co v lize začínají.
Mladí kluci bojují, chtějí se dostat do sestavy. Uvažovali jsme, jestli dáme Nešpora nebo Zifčáka, protože oba vypadali v přípravě dobře.

Neměl jste obavy, jak zápas zvládnou stopeři Hubník a Jemelka, kteří hráli v pondělí za národní tým celý duel proti Skotsku.
Víme, co pro nás znamenají Jemelka s Hubníkem. Jsou to pro nás důležití hráči. Se Skotskem to za repre zvládli a pak se nachystali bez problémů na utkání proti Bohemians. U Jemelky to nebyl problém, ten jsem schopný hrát za dva dny, Hubník měl svůj program, aby se mohl dobře připravit.

Jak se vyvíjí možnost zařazení Francouze Poulola?
Pracujeme s ním. Hodně jsem o něm stál. Teď měl tři čtyři týdny pauzu. Nechceme jeho návrat uspěchat, ale je to hráč, který nám, myslím si, pomůže. Na tréninku je vidět, že pracuje, řídí si obranu.

Další články