Zde může být vaše reklama.

Budou změny sestavy? Látal: Šanci možná dostanou ti mladší

Látal: Šanci možná dostanou ti mladší

foto: Petr Pelíšek

12. 05. 2021 - 10:53

V předposledním domácím utkání soutěžního ročníku fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli doma se Slavií Praha 0:1. Ještě zbývají odehrát tři kola, Hanáci v nich budou pravděpodobně testovat mladší hráče s výhledem na novou sezonu. „Hráči tady v klubu zůstanou, v Opavě nějaké změny budou, šanci možná dostanou ti mladší, uvidíme, jak to bude dál,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal, který naopak v klubu po sezoně skončí, jelikož mu vyprší kontakt.

Jako hodnotíte utkání proti Slavii?
Zápas trošku odlišný od poháru byli jsme dnes důstojnějším protivníkem. Chtěli jsme soupeře presovat, ale bohužel ve finální fázi nejsem schopni dohrát akce. Měli jsme do otevřené obrany spoustu možností, ale všechno to zkazíme. Kvalita do zakončení nám chybí. Byl to remízový zápas, ale po standardní situaci jsme se dopustili jedné chyby. Ale myslím, že jsme dneska dřeli, chtěli udělat dobrý výsledek, jsme z toho zklamaní.

Jste spokojený alespoň s defenzivou, soupeře jste tentokrát dokázali eliminovat?
V obranné fázi jsme pracovali dobře. Ale spokojený … Spokojenost je dobrý výsledek a ten jsme zase neuhráli.

Jak jste utkání zvládli kondičně? Někteří hráči Slavii říkali, že se chystali na to, že vás v tomto směru předčí.
Měli jsme trošku problémy, Poulolo má osmou žlutou, dali jsme tam Beneše. Ale Slavia si šanci ani pak nevytvořila, měla jen tu standardku, ze které dala gól. Ano, pak ještě jednu šanci, ale to už jsme poslali Romana Hubníka dopředu a hráli na riziko. Pracovali jsme dobře, šanci soupeř neměl. Ale chybí nám dohrání nějaké akce, s tím se potýkáme delší dobu. O fyzičce to nebylo.

V týdnu před utkání klub zveřejnil informaci o tom, že dál pokračovat nebudete. Co na to říkáte?
Bude ještě čas na to se k tomu vyjádřit, máme před sebou ještě tři zápasy.

Před utkáním jste naznačoval, že by mohli nastoupit mladí hráči, případně ti, co potřebuje Sigma otestovat. Z nich se nakonec objevil jen Assoubre. Bude to příště s více změnami?
Kluci pracovali, chtěli uspět. Ale není jim co vyčítat. Připravovali jsme se, tým v týdnu dobře pracoval. Hráči tady v klubu zůstanou, v Opavě nějaké změny budou, šanci možná dostanou ti mladší, uvidíme, jak to bude dál.

Další články