Zde může být vaše reklama.

Domácí trápení trvá Látal: Soupeře tlačíme, jenže je to bez šancí

Látal: Soupeře tlačíme, jenže je to bez šancí

foto: Petr Pelíšek

26. 04. 2021 - 15:31

Fotbalisté SK Sigma Olomouc doma nevyhráli pět zápasů v řadě. Naposledy v sobotu na Andrově stadionu přenechali všechny body ostravskému Baníku. Remíza přitom nebyla daleko, stačilo, aby González proměnit pár minut před koncem pokutový kop. „Byl to náš typický zápas v této sezoně. Snažili jsme se soupeře dostat po tlak, ale je to bez zakončení,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Jak hodnotíte utkání proti Ostravě?
První půle, tam jsme udělali jednu chybu a soupeř nás potrestal. Ale to nás trápí celou sezonu. Soupeře tlačíme, jenže je to bez šancí. Do druhé půle jsme vstoupili dobře. Zase jsme tlačili, avšak přechodová fáze není dobrá. Samozřejmě to dopadlo tak, jak to dopadlo. To byl náš typický zápas v této sezoně. Snažili jsme se soupeře dostat po tlak, ale je to bez zakončení.

První branku jste dostali po autovém vhazování. To bylo hodně laciné, takové věci by se stávat neměly.
Samozřejmě. Má tam být dostoupení, nemůže hráč odběhnout z křídelního prostoru tak jednoduše. Někdo se tam nechal lacině obejít a hosté nás přečíslili. Zase tam byl řetězec chyb, kdy se to dalo zastavit.

Proč se týmu tentokrát nedařilo tolik v ofenzivě? Šance jste prakticky měli jen ze standardních situací.
Proč? Je to všechno o kvalitě útočníků, o důrazu. Centry tam přicházejí, ale od nás tam nikdo není. To už je v tom útočníkovi těžko to do něj dostanete. Po útočnících je sháňka, všechno je to o té kvalitě. Hlavně nám chybí v tom zakončení také více hráčů. Jestliže hrajeme na jednoho útočníka, tak pak máme v zakončení málo hráčů. Nejsme se tam schopni dostat. Nebyla tam střela na branku, jen břevno po standardce. Jinak bez zakončení, bez střely, bez ničeho.

A nepomohly ani standardní situace, rohů jste měli snad deset.
Ano, chce to rohy lépe kopat a mít lepší náběh. Je to o tom srážení. Agresivitě, pobouchat se tam. Ve vápně to bolí, není to jen tak. Musíte se ta porvat, srazit se, dostat se tam v pěti v šesti.

Neprojevil se nějak náročný program posledních dnů? Přece jen – navíc Sigmu trápí hodně absencí.
Ubíjí nás to. González už také tahal nohy. Jedeme ve čtrnácti patnácti lidech. Bylo tam určité protočení hráčů. Bylo to znát na Mojmírovi Chytilovi, že to trošku brzdil. Jsou to mladí kluci, dá se s nimi pracovat. Ale třeba ani střídání Martina Sladkého nebylo z důvodu výkonu. Už jsme chtěli trochu šetřit se silami s ohledem na další zápasy, rozložit to.

Stejně jako na podzim vás znovu vychytal brankář Laštůvka.
Nebudu se k tomu vyjadřovat. Je to můj velký kamarád, hráli jsme spolu, bydleli jsme spolu na pokoji. Má kvalitu, formu si drží. Vždycky byl poctivý, pracoval na sobě a teď to jenom dokazuje. Mrzí mě to, bohužel, ale tak to ve fotbale chodí.

Ve středu hraje Sigma pohár. Berete MOL Cup jako možnost napravit reputaci v této sezoně?
Samozřejmě se o to chceme poprat. I když ta prohra dnes nás bude trošku držet v hlavách. Ale věřím, že se připravíme dobře, někdo už se uzdraví a trošku to protočíme. Bude to o běhání, o rychlosti, budeme chtít udělat maximum pro postup.

Další články