Zde může být vaše reklama.

Výhra jako dárek Látal: Zase remizovat, tak nás asi fanoušci zastřelí

Látal: Zase remizovat, tak nás asi fanoušci zastřelí

foto: Petr Pelíšek

07. 01. 2021 - 20:38

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupili do kalendářního roku 2021 vítězně. Na Tipsport Malta Cupu porazili slovenský Spartak Trnava 2:1, když rozhodli minut před koncem.  „Vyhráli jsme, chtěli jsme postoupit do finále, což se nám povedlo,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látall n apozápasové tiskové konfferenci.

Jak hodnotíte utkání proti Trnavě?
Jsme v plné přípravě. Hra byla v prvním poločase rozkouskovaná, bylo tam hodně osobních soubojů, bylo to neurovnané. Druhý poločas jsme trošku přeskupili řady, začali hrát na tři obránce. Předsunuli jsme se do presinku, začali soupeře napadat. Měli jsme spoustu šancí, dostávali jsme se do nich. Rozhodnout jsme mohli dříve, ale místo toho jsme dostali z jedné střely gól. Pořád to beru jako přípravu. Do utkání jsme šli z velké zátěže, doma jsme těžce trénovali. Potřebujeme se nachystat na Slavii, moc času nemáme. Příští víkend začínáme ligu, sobotní zápas proti Tirolu už beru jako generálku.

Je pro vás ještě nějak specifické, když hrajete proti Spartaku, který jste trénoval?
Myslím, že ne. Hrajeme spolu každého půl roku, jsme kousek od sebe. Hráli jsme spolu s v létě, v zimě. Takže se setkáváme často. A naše vzájemná utkání nejsou neobvyklá.

Trnava byla docela oslabená, měla hodně mladou sestavu.
Ano. Ale hráli odvážně, bojovali. Na tom terénu, který byl trošku těžký, to nebylo jednoduché. Ale mile mě překvapili. Věděl jsem, že Spartak nastoupí s hodně mladým mužstvem, chyběla mu spousta hráčů, podobně jako nám. Trnava odvedla dobrý výkon.

Sigma vyhrála, vy jste v ten den slavil narozeniny, den před vámi pak Kryštof Daněk, který dal branku, druhá pak padla po jeho pasu. To byly příjemné dárky.
Hlavně že jsme, doufám, protrhli tu smůlu. Protože předchozích šest zápasů jsme nevyhráli a v pěti z nich remizovali jedna jedna, když jsme pokaždé vedli. Kdybychom zase remizovali, tak nás asi fanoušci zastřelí. Zase k remíze jedna jedna moc nechybělo. Takže alespoň takový mám dárek a doufám, že se nám pak v lize bude dařit více.

Jak se budete připravovat na sobotu, na další zápas, ve kterém vás čeká rakouský protivník.
Chystat se nebudeme. Pořád trénujeme dvoufázově, až do soboty. Nemůžeme na ten zápas brát ohled, protože příprava je strašně krátká. Půjdeme do finále v plné zátěži. Pak budou dva dny na odpočinek a v úterý už nastoupíme co cyklu před utkání se Slavií.

Jsou pro vás důležité výsledky z maltského turnaje?
Mužstvo před ligou dostane takový impuls, když se to podaří. Nebrali jsme to jako přátelský zápas, bereme to jako turnaj. Chtěli jsme do finále, což se nám podařilo.

A jak se vám líbí na Maltě?
Počasí je nádherné. Trošku nám zhatil plány déšť, který se tady přehnal před naším příletem. První den jsme museli na umělku, pak už jsme byli na přírodním trávníku. A bylo znát, že je hřiště podmáčené, měkké. Byl to vidět i na hlavním hřišti při zápase. Máme v pořádku hotel i jídlo, myslím, že je to výborná akce. Měli jsme i vynikající cestování, v devět jsme odlétali a ve dvanáct už jsme byli na hotelu. Do Brna to máme autobusem kousek.

Další články