Zde může být vaše reklama.

Moc zbytečných chyb Látal: Získali jsme povinné tři body

Látal: Získali jsme povinné tři body

foto: Petr Pelíšek

27. 01. 2021 - 10:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc v 16. kole doma splnili povinnost a získali tři body s Opavou. Výhra nad posledním celkem tabulky je posunula zpět do TOP 6 tabulky FORTUNA:LIGY Hanáci zvítězili po sedmi kolech, takže trenér Radoslav Látal mohl být spokojený. „Je to prospěšné pro psychiku celému mužstva, pro psychiku hráčů,“ řekl Látal.

Jak hodnotíte utkání proti Opavě?
Utkání pro nás bylo, hlavně po psychické stránce, strašně náročné. Každý očekával, že získáme tři body, když je Opava na posledním místě. My jsme Opavu viděli v utkání proti Spartě, kdy podala, dá se říct, vynikající výkon, soupeře potrápila, předvedla, že je nepříjemným soupeřem. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme tam hodně soubojů, dostávali jsme se po stranách do přečíslení, byly tam míče za obranu, dali jsme dva góly. V poločase, to jsme typičtí my. Zase si to zkomplikujeme, přestaneme hrát, uděláme penaltu. Jsem rád, že jsme potom rychle rozhodli. To mě těší, ale trošku mě mrzí ten konec, tam jsme proti deseti měli hrát lépe, měli jsme si vytvořit šancí a vstřelit ještě nějaké góly. Závěr se mi tolik nelíbil.

Nezatrnulo vám trošku po tom pokutovém kopu?
Přiznám se, že, ano. V tom momentě jsem zkameněl, Protože se na to nedá nemyslet, kolik bodů už jsme tady ztratili. V poločase se na to hráče upozorňujeme, a to už opakuju, je mi trapné to zase říkat. A zase se to stalo a bylo to dva jedna. Ale zaplaťpánbůh jsme se z toho dostali, pak jsme to hned těmi góly nahradili.

Vyhráli jste po sedmi kolech, je to úleva?
Samozřejmě úleva to je. Je to prospěšné pro psychiku celému mužstva, pro psychiku hráčů.

Udělal jste jisté změny.
Trošku jsme to protočili, dostali šanci mladá hráči, kteří působili velice dobře už na Maltě. Vsadili jsme na tohle. Dá se říct, že nám to vyšlo, získali jsme tři body.

Jedním z těch mladých byl Kryštof Daněk, který vstřelil první ligový gól. Jak se vám líbil jeho výkon? Hrál teprve podruhé v základní sestavě.
Postupně se to vyvíjelo, nyní šanci dostal. Jevil se dobře už na Maltě. Na podzim tak dobře nevypadal. Je to všechno o jeho práci. Je to mladý hráč, my s ním musíme pracovat postupně. Má velké kvality, už před rokem, rokem a půl jsem říkal, že v něm vidím velký potenciál. Je to taková hvězdička Sigmy, myslím si, že je to další hráč, který vyroste do velkého fotbalu. Ale chce to čas. Pracujeme s ním, vidíme, že udělal velké pokroky.

A mže hrát i z levé strany zálohy?
Proti Opavě hrál zleva, ale nebylo postavené tak, že hrál přímo levého záložníka, protože soupeř hrál na tři stopery. Spíše jsme ho chtěli do útočné fáze, víme, že umí do přečíslení, umí udělat kličku, umí se dostat do šancí. Hrál zleva, ale spíš takového střeďáka nebo útočníka, nebyl to typický levý záložník, který se musí pořád vracet. Opavští stopeři prakticky neútočili, takže to měl jednodušší. Mohl si odskočit do středu, měl tam volnost.

Dva góly dal González. Byl to jeho zatím nejlepší zápas v olomouckém dresu?
Nevím, jestli nejlepší. Máme velkou výhodu, že ho můžeme využít na více postech. Je to pro nás nyní klíčový hráč, který může vymyslet i útočnou fázi, dostane se do zakončení. Jsme rádi, že se mu daří, jenom ať mu forma vydrží, momentálně je s ním velká spokojenost. Ještě poroste, zvyká si na tréninkové dávky a na jeho výkonu je to vidět. Je to hráč, který nerad prohrává, je z fotbalové rodiny, má na fotbal správný náhled.

Co po prvních dvou kolech jara říkáte na tu krátkou zimní pauzu? Projevila se nějak?
Na Slavii jsme nehráli špatný zápas, proti Opavě jsme získali povinné tři body. Uvidíme, jak se to dál projeví. Ale myslím, že v kondici problém nebude. Poctivě se připravujeme na každý zápas. Jsme rádi, se hraje, jsme rádi, že terén celkem vyhovují. Myslím, že pro fotbalistu je dobré, když takový ten zimní dril nemá.

Proti Sigmě už se kopala sedmá penalta. To není moc dobrá vizitka.
Jsou to naše hlouposti. Když si vezmu poslední tři, tak to je všechno po našich individuálních chybách a hloupostech, nedisciplinovaností, špatným pohybem, individuálními chybami. Budeme na tom muset pracovat. V posledních dvou zápasech bylo zbytečných chyb hodně.

Další články