Zde může být vaše reklama.

Fotbal se hrát nebude LFA odkládá profesionální soutěže do odvolání

LFA odkládá profesionální soutěže do odvolání

foto: Petr Pelíšek

12. 03. 2020 - 14:15

Ligová fotbalová asociace reaguje na dnešní vyhlášení nouzového stavu ze strany Vlády ČR a z něho vyplývajícího zákazu pořádání veřejných akcí s účastí více než třicet osob a rozhodla o odložení všech utkání FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po dobu trvání nouzového stavu. Uvedl to oficiální web soutěže.

Z rozhodnutí Vlády ČR o zavedení nouzového stavu od 12. března 2020 s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku vyplývá, že je zakázáno pořádání jakýchkoliv sportovních akcí většího charakteru. Z tohoto důvodů musí Ligová fotbalová asociace odložit všechna střetnutí obou nejvyšších fotbalových soutěží až do odvolání nouzového stavu. O dalším vývoji bude LFA jednat s ohledem na další vývoj epidemiologické situace v Česku a v souladu s dalšími opatřeními českých státních orgánů.

FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.

Další články