Zde může být vaše reklama.

Zvažují právní kroky LFA žene Opavu k disciplinárce

LFA žene Opavu k disciplinárce

foto: sfc.cz

29. 07. 2020 - 20:59

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace (LFA) na svém dnešním zasedání rozhodl o podání podnětu k zahájení disciplinárního řízení s klubem SFC Opava v souvislosti s nákazou infekčním onemocněním COVID-19. Nic zásadního by se ale nejspíš dít nemělo, před časem výbor schválil ukončení soutěže a rozdělení klubů mezi první a druhou nejvyšší soutěž.

„Členové Ligového výboru takto rozhodli na základě informací obdržených od Ministerstva zdravotnictví, které upozornilo, že ze závěrů epidemiologického šetření krajské hygienické stanice v tamním klubu vyplývá, že prvoligový celek s největší pravděpodobností nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění COVID-19, jak byla v souvislosti se znovuzahájením ligové soutěže nastavena mezi Ministerstvem zdravotnictví a LFA. V návaznosti na závěry a zjištění Disciplinární komise zváží vedení Ligové fotbalové asociace v souvislosti s případem v SFC Opava a následným ukončením fotbalového ročníku další právní kroky. LFA nebude celou situaci dále komentovat,“ píše se na webu LFA.

Opavský klub na nařčení a kroky LFA reagoval prohlášením na svém webu. „Slezský FC přijal informaci o zasedání Ligového výboru Ligové fotbalové asociace, který na svém středečním zasedání rozhodl o podání podnětu k zahájení disciplinárního řízení se SFC Opava v souvislosti s nákazou infekčním onemocněním COVID-19. V současné době Slezský FC Opava nedisponuje žádnou informací, která by tomuto nasvědčovala. Nejsme si vědomi žádného pochybení v rámci pravidel pro prevenci šíření onemocnění COVID-19 a nikdo nás v této věci dosud nekontaktoval. Vždy jsme postupovali v souladu s manuálem, který jsme obdrželi od Ligové fotbalové asociace. Na základě uskutečněných testů zároveň můžeme potvrdit, že s výjimkou jediného pozitivně testovaného fotbalisty na přítomnost viru SARS-CoV-2 absolvovali všichni ostatní hráči a členové realizačního týmu A-mužstva testy s negativním výsledkem. Od samotného počátku nastalé situace plně spolupracujeme s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje, z jejíž strany do dnešního dne nevznikl žádný náznak toho, že došlo k pochybení ze strany klubu či nakaženého hráče. Rozhodnutí Ligového výboru LFA nás proto velice překvapuje, nicméně jsme plně otevřeni další komunikaci,“ stojí psáno na opavském webu.

Další články