Zde může být vaše reklama.

Chce chytat Macík: Konkurence je pro mě něco nového

Macík: Konkurence je pro mě něco nového

foto: mfkruzomberok.sk

14. 01. 2021 - 11:00

Jedinou posilou SK Sigma Olomouc před jarní částí FORTUNA:LIGY je brankář Matúš Macík (1993). Na Hanou přestoupil ze slovenského MFK Ružomberok, dostal smlouvu na dva a půl roku. A podle vyjádření pro server sport.aktuality.sk nebo klubový web SK Sigma rozhodně nechce jen krýt záda dosavadní jedničce, kterou je Aleš Mandous.

Jak se vůbec stalo, že přestoupil na Hanou? „Mluvilo se o tom už delší dobu. Nejdříve jsem dostal od Ružomberoku písemné stanovisko, že si můžu najít nový klub. Tak jsem si ho našel, dohodl jsem se s Olomoucí. Pak už bylo jen na klubech, aby se dohodly mezi sebou. Jenom jsem doufal, že se to vyřeší co nejdříve,“ řekl Macík pro sport.aktuality.sk. Potřebné dokumenty o konci v Ružomberoku podepsal v pátek po poledni, v úterý už trénoval s týmem SK Sigma a klub ho představil jako nového hráče.

Kontakt mezi SK Sigma a Macíkem nebyl náhodný. „Bylo to tak už v létě. Nějak to tehdy ztroskotalo, nebylo to tak žhavé. Ale zájem Sigmy přetrval a mně se to jeví tak, že Sigma Olomouc před před sebou dobrou budoucnost a pro mě to bude krok vpřed. Chci zkusit něco nového, lepší ligu,“ uvedl Macík. Zájem o něj měly i další kluby, z České republiky nebo Maďarska, ale nebylo to tak konkrétní, jako interes Sigmy. „Olomouc mi vyšla jako nejlepší řešení,“ podotkl.

Sigma má nyní čtyři brankáře s tím, že jasnou jedničkou byl na podzim Aleš Mandous, který se dostal i do národního týmu. Ale Macík se s rolí pouhého náhradníka rozhodně nechce smířit. „Když přijdete nový do klubu, svoji pozici si musíte vydobýt sám. Do Olomouce jdu s tím, že chci chytat. Jde jen o to, kdo má lepší formu, kdo má lepší fazónu, jak se ukáže. Jdu bojovat o místo v základní sestavě,  o to, abych odchytal co nejvíce zápasů,“ řekl pro server sport.aktuality.sk. „Sigma je pro mě nová výzva. V Ružomberoku jsem měl za sebou hodně zápasů, chytal jsem pravidelně. Konkurence, která je v Sigmě, je pro mě něco nového. Těším se na to. Věřím, že šanci dostanu, doufám, že s ostatními brankáři budu dobře vycházet a budeme přátelé,“ uvedl pro klubový web.

Sigma má nyní v týmu čtyři brankáře, jsou to Aleš Mandous, Michal Reichl, Jakub Trefil a Matúš Macík.

„Přišel zadarmo anebo za nějaké malé odstupné, protože by mu v Ružomberku v létě končila smlouva. Už před dvěma lety jsem na něj poukazoval, že by byl případná náhrada za mě, až skončím. Jenže v té době byl velmi drahý a já moc ostatní gólmany do brány nepouštěl. Velmi mu věřím, bude lepší, jak jsem byl já,“ napsal na sociální síti Facebook.com bývalý brankář SK Sigma Miloš Buchta.

Další články