Zde může být vaše reklama.

Předvedl skvělý výkon Macík: Věřím, že body doma urveme

Macík: Věřím, že body doma urveme

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2021 - 07:30

Po odchodu Aleše Mandouse do Slavie Praha mají v SK Sigma Olomouc jasno o tom, kdo je brankářská jednička. Stal se jí Matúš Macík, který na Hanou přišel v zimě. A hned v prvním kole na Spartě předvedl několik excelentní zákroků, potvrdil, že je mužem na svém místě. Díky jeho výkonu měla Sigma dlouho naději na dobrý výsledek a prohrála jen o gól. „Budeme se muset připravit tak dobře, jako na Spartu. A nenechat nic na náhodu. Myslím, že když budeme hrát agresivně, tvrdě, tak bychom ten zápas měli zvládnout,“ řekl Macík před sobotním zápasem proti Pardubicím pro klubový kanál na youtube.

Sigma na Spartě prohrála o jednu branku, ale ukázala, že jde správnou cestou. Jeden gól byl z penalty, další vlastní, vy jste toho dost pochytal.
Myslím, že jsme tam ukázali potenciál. Vstoupili jsme do zápasu s tím, s čím jsme chtěli. Hráli jsme bojovně, agresivně. Jeli jsme na Spartu s tím, že tam chceme nějaký bod uhrát, ne s tím, že budeme jen bránit a čekat. Na ten zápas jsme si věřili a také to tak vypadalo. Herní projev mužstva byl podle mě velmi kvalitní. Jen jsme to bohužel nepotvrdili výsledkem. Ale věřím, tomu, že to přijde v nejbližším zápase a ty body urveme teď doma.

Teď jsou na řadě Pardubice, to je docela nebezpečný a nevyzpytatelný soupeř, který umí obrat o body i ty nejsilnější celky ligy.
Bude velmi kvalitní. Ukázali to v minulé sezoně, kdy jako nováček skončili vysoko, bojovali o evropskou ligu. Ale bude záležet hlavně na nás. Budeme se muset připravit tak dobře, jako na Spartu. A nenechat nic na náhodu. Myslím, že když budeme hrát agresivně, tvrdě, tak bychom ten zápas měli zvládnout.

V kádru je spousta nových hráčů, konkurence taková, že někteří ze základní sestavy minulé sezony se ani nedostali na tribunu. Je to v tréninku znát?
Určitě ano. Je to cítit. Mužstvo posílilo, přišlo hodně kvalitních hráčů a je tam velký boj. Ve středové řadě nebo na hrotu. Máme hodně kvalitních útočníků, kteří na tréninku ukazují, že jsou kvalitní střelci. Je jenom na nich, kdo bude hrávat. Kdo z nich bude mít větší fazónu, kdo bude dávat více gólů, ten bude na hřišti.

Je z vás brankář číslo jedna, před pár týdny se vám narodila dcera. To si nyní užíváte báječná období.
Samozřejmě ano. Je to pro mě teď asi nejkrásnější období v životě, jaké může být. Dostal jsem se do brány, doufám, že mu to vydrží co nejdéle. Narodila se nám dcerka. Takže pro mě je to určitě nejšťastnější období, jaké jsem kdy měl.

Další články