Zde může být vaše reklama.

Blíží se finiš soutěže Malínek: Čekají nás důležité zápasy

Malínek: Čekají nás důležité zápasy

foto: Petr Pelíšek

17. 03. 2022 - 11:28

Házenkářky DHK Zora Olomouc naposledy doma s Mostem prohráli. Ovšem duel s úřadujícím mistrem a českým hegemonem posledních let zvládly velmi dobře. „Holky musí pochopit, že se hraje s každým soupeřem. A pokud budou hrát jako proti Mostu, tak bychom měli vyhrávat,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

Po prvním poločase jste nad Mostem vedli. Nakonec to nevyšlo na bodový zisk. Jak zápas hodnotíte?
Musím družstvo i přes porážku pochválit. Most jsme dokázali potrápit, vlastně jsme je trápili po celých šedesát minut. Most musel si hrábnout na dno sil a museli hrát až do konce. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát důstojnou roli a to se nám splnilo na sto procent, vyhráli jsme poločas. Holky plnily to, co jsme si řekli. A to nám v některých předchozích zápasech trošku chybělo. Chyb tentokrát nebylo tolik a to se projevilo. Na druhou stranu, kdybychom hráli nějak chaoticky a zbrkle, tak nás Most rozmetal na kusy. Holky hrály opravdu hlavou. První poločas byl výborný, vedli jsme o dvě brány. Čekali jsme, že druhý poločas bude daleko těžší, že Most zapne ještě o jeden stupeň výš a to se také ukázalo. Ale musím i přes prohru chválit.

Úvod to zápasu jste měli skvělý, vedli jste šest jedna. Pak vyhráli první půlku.
Chtěli jsme na soupeře od začátku vletět, abychom ukázali, že body zadarmo nedáme. A to se povedlo. Proměňovali jsme šance, což bylo také důležité, pomohly nám také gólmanky, za podpory obrany chytaly velice dobře.

Co se pak stalo ve druhém poločase? Tam jste měli chvíli výpadek, nejspíš právě to nakonec rozhodlo.
Nás trošku zabrzdil začátek druhé půle. Bylo tam vyloučení hned v první minutě. A Most tu přesilovku vyhrála dva tři nula. My jsme pak nedali nějaké dvě střely a soupeř nás ztrestal, dostal se do vedení. Ale zase na druhou stranu klobouk dolů před týmem, holky se ještě dostaly do zápasu. Pořád jsme na Most dotírali, bylo to o dvě tři brány. Jsem hrozně rád, že jsme hráli důstojnou roli.

Blíží se závěr základní části, souboj o třetí čtvrtou příčku bude náročný.
Přesně tak. Čekají nás teď důležité zápasy, ale ono je každé utkání důležité. Je sedm kol do konce. Teď jedeme do Michalovců, tam se moc nevyhrává. Ale pak začnou zápasy, které ukážou, jestli do play-off patříme nebo ne. Hrajeme se soupeři, které bychom měli porážet, uvidíme. Ovšem ostatní družstva se na to chystají úplně stejně jako my. Bude to ještě hodně těžké, do play-off se dostat.

Pokud ale bude hrát Zora jako proti Mostu, tak by se to mělo podařit.
To je právě ten náš nešvar. Dokážeme hrát s kvalitními soupeři, kde nejsme favorité. To jsou pak velice dobré zápasy. A pak přijdou utkání, kdy naopak to, že jsme favorit, nezvládneme a ztrácíme zbytečně body. Holky musí pochopit, že se hraje s každým soupeřem. A pokud budou hrát jako proti Mostu, tak bychom měli vyhrávat.

Další články