Zde může být vaše reklama.

Doma neprohrávají Malínek: Chyběla tam lehkost

Malínek: Chyběla tam lehkost

foto: Petr Pelíšek

19. 01. 2022 - 18:30

Házenkářky DHK Zora Olomouc mají letos za sebou dvě mistrovská utkání. Obě sehrály doma. Zatímco Písek porazily, s Plzní remizovaly. S tím trenér Libor Malínek moc spokojen nebyl. „Bylo to atraktivní a dramatické utkání, ale je to pro nás ztráta, chtěli jsme samozřejmě vyhrát,“ uvedl Malínek.

Po dvou třetinách první půlky jste vedli deset sedm, ale pak jste hodně dlouho nedali branku. Byl to klíčový moment?
Plzeň hrála velmi dobře do obrany, zachytala jí kvalitně gólmanka. S kolegou trenérem jsme se shodli, že je to nejspíš zasloužený výsledek. Byla tam pasáž devět a půl minuty, kde jsme nedali gól. A navíc jsme tam měli asi čtyři technické chyby, kterými jsme soupeře dostali do hry. Kdybychom do přestávky urvali stav na nějaký větší rozdíl, tak to třeba dopadlo jinak, dýchalo by se nám lépe. Pak to byl opravdu boj o každý balon, o každý gól, až do závěru.

Hosté vedli, chvíli před koncem pak nedali sedmičku. A v posledních sekundách jste ještě mohli dát vítěznou branku.
Tam nás Haládiková zachránila, kdyby tu sedmičku proměnili, bylo rozhodnuto. My jsme měli v ruce poslední trumf. Vzali jsme si oddechový čas, řekli si, co chceme zahrát. Ale uděláme tam průraz, na druhé straně byl ze snahy rozhodnout. Takže máme jeden bod.

V utkání jste udělali hodně moc chyb, jak už jste zmiňoval. Proč? Čím to bylo? Hodně zbrklosti?
Kdybych to tak věděl, nějaký recept na to … Ale určitě to bylo i kvalitní obranou Plzně. Nedostávali jsme se do střelby tak lehce. Nebyla tam prostě ta šťáva, chyběla tam lehkost. Ty ztráty nás tentokrát strašně zabíjely.

Do nového roku jste vstoupili výhrou a remízou, jste tedy bez porážky. To lze hodnotit kladně.
Máme lepší rozlosování než na začátku sezony, hráli jsme dvakrát doma a budeme hrát zase. Proti Písku byla velká spokojenost s výkonem, soupeře jsme přehráli. S Plzní je ten bod ztráta. Do play-off se to bude počítat.

Pozitivní je, že po té poměrně dlouhé pauze mají skvělou formu obě brankářky.
Přesně tak. Proti Písku zachytala výborně Polášková, s Plzní Haládiková.

Další články