Zde může být vaše reklama.

Vybrali 140 tisíc! Malý fotbal uspořádal sbírku pro FN Olomouc

Malý fotbal uspořádal sbírku pro FN Olomouc

foto: fnol.cz

14. 05. 2020 - 15:00

Velké sportovní srdce ukázali amatérští sportovci organizovaní pod křídly spolku Malý fotbal Olomouc. Přestože jejich okresní soutěže byly kvůli koronavirové epidemii předčasně ukončeny, dokázalo se několik desítek týmů spojit v rámci spontánní sbírky, která vynesla 140 tisíc korun. Peníze zástupci spolku věnovali Fakultní nemocnici Olomouc - napůl si je rozdělily Oddělení urgentního příjmu a Dětská klinika. Informoval o tom web olomoucké fakultní nemocnice.

"Impulz k této iniciativě přišel přímo od některých klubů a hráčů a nakonec se zapojila zhruba polovina z našich týmů, kterých je aktuálně přes sto dvacet," prozradil předseda spolku Malý fotbal Olomouc Zdeněk Táborský. "Letošní sezona se kvůli koronaviru nedohrála, z toho důvodu jsme klubům snižovali startovné a iniciátoři měli nápad, že by z těchto peněz podpořili olomouckou nemocnici a její zdravotníky. Protože občas někteří fotbalisté nechtěně skončí na urgentním příjmu, jehož práce si vážíme, chtěli jsme podpořit právě toto oddělení. Nakonec se vybralo víc peněz, takže jsme výtěžek rozpůlili a jednu polovinu věnovali Dětské klinice," vysvětlil Táborský.

Podle ředitele FN Olomouc Romana Havlíka je morální hodnota daru ještě vyšší než jeho finanční vyjádření. "Jedná se vskutku o čin s velkým přesahem. Zaměstnanci urgentu, kam byla sbírka primárně určena, jsou stejní srdcaři jako fotbalisté a také oni hrají ve své práci týmově. Projevilo se to i při zápasu s koronavirem, který zvládli skvěle," zdůraznil Havlík.

Další články