Zde může být vaše reklama.

Úspěšní cyklisté Mapei Merida Kaňkovský rekapituluje skvělou sezónu

Mapei Merida Kaňkovský rekapituluje skvělou sezónu

foto: archiv redakce

11. 12. 2019 - 15:45

V sezóně 2019 se olomouckému cyklistickému týmu MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ podařilo ovládnout celkové vítězství v obou prestižních kategorií mládežnické cyklistiky, a to v kategorii kadetů a juniorů. Na Mistrovství České republiky vybojovali zlato v kadetech Tomášem Obdržálkem a v juniorech díky Pavlu Bittnerovi, což se Hanáckým cyklistům v historii ještě nikdy nepodařilo. Sezóna se povedla, ale Jiří Kaňkovský a jeho mančaft nespí a chystá se na další rok.

V letošní sezóně se povedlo MMK splnit hned několik cílů. V kategorii kadetů, kde ve složení: Daniel Mráz, Tomáš Obdržálek, Tomáš Přidal, Adam Kaňkovský, Jan Vall, Jakub Havrlant, Albert Solař, Mirek Muller a Matěj Drápela vybojovali vítězství mezi týmy v celkovém pořadí Českého poháru. Navíc Tomáš Obdržálek vyhrál silniční závod Mistrovství České republiky, který se konal v Jeseníkách. Daniel Mráz vybojoval třetí umístění v celkovém pořadí Českého poháru mezi jednotlivci a dovezl do Olomouce druhé umístění z Olympiády Dětí a Mládeže.

„Letošní tým kadetů, to byl z jejich strany cyklistický koncert. Kluci makali jeden za druhého, přáli si úspěchy. Nevyhráli jsme všechno, ale s přístupem jsem stoprocentně spokojen. Daniel Mráz byl blízko k celkovému vítězství v Českém poháru, kvůli zdravotním problémům nejel poslední dva závody. Ale i tak je třetí místo skvělé, protože v této kategorii byla výborná konkurence. Titul z mistrovství republiky Tomáše Obdržálka byl bonusem,“ hodnotil letošní kadety trenér a manažer stáje Jiří Kaňkovský starší.

Další úspěch zaznamenali kadeti MMK ve složení Adam Kaňkovský, Daniel Mráz, Tomáš Obdržálek a Albert Solař v týmové časovce na Mistrovství české republiky v Jeseníku, kde si dojeli pro bronzovou medaili.

„Do sezóny 2020 jdeme s deseti kadety, bude těžké obhájit letošní výsledky, protože na rozdíl od juniorů je tato kategorie více vyrovnaná. Budeme se opírat o Dana Mráze, Tomáše Přidala, Mirka Müllera, Matěje Drápelu a posilu Jakuba Háka,“ zmínil Kaňkovský.

Mezi Juniory týmu MMK suverénně ovládl domácí scénu Pavel Bittner, kterému se podařilo vyhrát nejen celkově Český Pohár mezi jednotlivci, ale vybojovat také titul Mistra České republiky v silničním závodu, který se konal ve slovenské Trnavě. K tomuto úspěchu ještě přidal bronzovou medaili v časovce jednotlivců a další titul Mistra České republiky v týmové časovce. Dalšími juniory týmu MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ byli letos Aleš Hrdlička a Petr Hetfleiš, kteří společně s Pavlem Bittnerem dokázali nasbírat v Českém poháru, stejně tak jako kadeti nejvyšší počet bodů a vybojovat další celkové vítězství Českého poháru v týmech mezi juniory. Hetfleiš odešel po sezóně do kategorie U23 do týmu TOPFOREX – Lapierre.

Pavel Bittner nebojoval pouze na české půdě, ale reprezentoval Českou republiku také na Evropské i světové úrovni kde se mu náramně dařilo. Největším úspěch jsou dvě zlaté medaile, pro které si Pavel Bittner dojel v etapách Světového poháru, který se konal při 32. ročníku LVM Saarland TROFEO. Dalšími jeho úspěchy jsou: 3. místo v etapě Světového poháru, 3x 3. místo v etapě mezinárodního závodu, 12. umístění na Mistrovství Evropy a 19. umístění na Mistrovství Světa v Anglickém Yorkshiru, kde se dlouho držel v čelní skupině.

„I v juniorech budeme chtít obhájit letošní pozice, spoléhat budeme na stabilitu výkonů Pavla Bittnera, věřím, že se přidají i další kluci. Chceme potvrdit příslušnost k TOP týmům v juniorské cyklistice,“ řekl Kaňkovský. Jeho tým se kromě Bittnera a Hrdličky, kteří v kategorii jezdili už letos, bude opírat o úspěšné kadety Tomáše Obdržálka, Jana Valla, Adama Solaře, Adama Kaňkovského a Jakuba Havrlanta. „Momentálně máme v sedmičlenné reprezentaci tři borce, Bittnera, Valla a Obdržálka, kádr je silný. V obou kategoriích se připravujeme zodpovědně, díky mírnějšímu počasí nabíráme nějaké kilometry už nyní na domácích silnicích. V lednu nás čeká soustředění v Bohuňovicích, pak juniory 14 dní na Mallorce, po dvou týdnech doma zamíříme do Chorvatska,“ dodal k přípravě Jiří Kaňkovský.

Další články