Zde může být vaše reklama.

RunCzech Mattoni 1/2Maraton Olomouc se běží již v sobotu

Mattoni 1/2Maraton Olomouc se běží již v sobotu

foto: Petr Pelíšek

11. 08. 2021 - 15:36

Olomouc se opět stane dějištěm významného sportovního klání. Jeden z nejoblíbenějších běžeckých závodů u nás, Mattoni 1/2Maraton Olomouc, startuje v sobotu 14. srpna.

„Přijďte si užít senzační atmosféru jednoho z nejoblíbenějších půlmaratonů v České republice. Běhání přináší každému jedinečnou možnost překonávat sám sebe. Připravit se, vytrvat a dokončit půlmaraton je jedinečný zážitek, který musíte zažít,“ lákají k účasti v závodu organizátoři. Skvosty barokní architektury na seznamu UNESCO budou opět tou nejlepší kulisou závodu pro šest tisíc běžců. Rodinný běh odstartuje na Horním náměstí v 17 hodin, startovní výstřel pro účastníky 1/2Maratonu Olomouc pak na Horním náměstí zazní v 19 hodin.

V pořadí už 12. ročník běžeckého závodu se koná pod záštitou primátora města Olomouce Miroslava Žbánka, „Půlmaraton je vždy velkolepá sportovní podívaná, kde však chápeme, že den závodu pro mnohé z vás není jen sváteční událostí, ale nese s sebou také drobné nepříjemnosti spojené s dopravními omezeními. Vážíme si vaší tolerance a předem za ni jménem města a celého týmu RunCzech děkujeme,“ vzkazuje primátor Olomoučanům i návštěvníkům města.

Dopravní opatření v MHD:
Autobusovému a tramvajovému provozu bude umožněn průjezd po komunikacích v trase závodů až do 18.30 hod. (na ul. 17. listopadu v úseku Žižkovo nám. – křižovatka s ul. Wittgensteinova do 15.30 hod.). Tramvajový i autobusový provoz bude poté veden v omezeném režimu až do ukončení provozu. Více na stránkách dpmo.cz

Další informace o dopravních omezeních najdete na webu runczech.com

Další články