Zde může být vaše reklama.

Je zpět v bráně Matúš Macík se vrátil čistým kontem

Matúš Macík se vrátil čistým kontem

foto: Petr Pelíšek

01. 03. 2022 - 16:22

Po dlouhé pauze, zapříčiněné zraněním a nemocí, se zpět do akce vrátil brankář SK Sigma Olomouc Matúš Macík. Podzimní jednička Hanáků v duelu proti Teplicím vychytala čisté konto. „Hodnotím to pozitivně. Po delší době jsem konečně chytal, cítil jsem se velmi dobře,“ řekl Macík, který znovu chytal po téměř třech měsících.

Jak se vám chytalo? Moc práce jste proti Teplicím neměl.
Cítil jsem se velmi dobře. Konečně jsem po delší době odchytal ligový zápas. Moc jsem si nezachytal, soupeř neměl mnoho vyložených šancí. Měl pouze pár centrů do vápna, které jsem musel posbírat. Myslím si, že z mé strany to byl solidní zápas, vzhledem k tomu, že jsem nastoupil po dlouhé době. Nebyl to tak náročný zápas. Hodnotím to pozitivně.

Jste tedy už zdravotně v pořádku?
Zranění nebylo tak vážné, jak jsme si zpočátku mysleli. Byl jsem mimo dva tři týdny. Poté jsem sice začal trénovat, ale zabrzdil mě covid. Proto se pauza trochu protáhla, nyní jsem ale v pořádku.

Kdy jste se dozvěděl, že zase budete chytat?
V týdnu za mnou přišel trenér, odchytal jsem zápas za béčko, což pro mě byl první impulz, že se mnou mají na víkend plány. Za béčko jsem si šel rád zahrát, protože jsem od podzimu neodchytal žádný zápas, ani v přípravě. Takže jsem to pochopil tak, že mě poslali se rozchytat. V sobotu mi bylo oznámeno, že nastoupím. Připravoval jsem se na to celý týden. Zápas jsem si užil. Jsem spokojený, ale bohužel. Mrzí nevyužité šance a ztracené body. Měli jsme je získat. Do tabulky je potřebujeme.

Vy jste vychytal čisté konto, ale pro tým duel úspěšný nebyl, nebodovali jste naplno.
Vypracovali jsme si podle mě tak pět tutových příležitostí, z nichž jsme mohli skórovat. Soupeř vyloženou šanci neměl prakticky žádnou. Je to o tom samém, musíme na tom pracovat. Naše hra je dobrá. Zápas jsme odehráli dobrý, dalo se na to dívat. Byly k vidění situace, které nacvičujeme, které chceme hrát. Bohužel nás trápí koncovka.

Sigma se pořád nemůže odtrhnout o spodní části tabulky. Není z toho tým trošku nervózní?
Nedíváme se dolů. Snažíme se dívat na první šestku. Když se podíváte na tabulku, tak je hodně vyrovnaná. Na šesté místo neztrácíme mnoho bodů. Šanci na šestku máme. Věříme si na ni, věříme v naše síly. Máme na to dobré mužstvo. Není tam velká ztráta, naším cílem je šestka.

Další články