Zde může být vaše reklama.

Nejen o změnách v týmu Minář: S kádrem ještě nejsme úplně spokojení

Minář: S kádrem ještě nejsme úplně spokojení

foto: Petr Pelíšek

22. 07. 2021 - 19:19

Sportovní manažer SK Sigma Olomouc Ladislav Minář měl během letní pauzy mezi sezónami docela perné období. Potřeboval sehnat útočníky, dalšího brankáře a trošku vyztužit záložní řádu. Všechno z toho se mu povedlo, ale jak uvedl před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY, ještě nejsou vyloučené další kádrové změny. „Do konce přestupního termínu se může stát cokoliv,“ řekl Ladislav Minář.

Sigma přivedla útočníky Vaněčka s Růskem, záložníka Sedláka. Jste spokojen se stávající podobou kádru?
Samozřejmě tohle je vždycky ošemetné. Když řeknu, že jsme spokojení, tak při prvním nezdaru nám to omlátíte o hlavu. Když řeknu, že bychom možná ještě jednoho krajního hráče a jednoho středového potřebovali, tak budeme potom pořád číst, že ještě nikdo z nich nepřišel. Takže něco mezi tím. Nejsme ještě úplně spokojení a může se stát cokoliv do té doby, než skončí přestupní termín.

Jaká je situace v případě Václava Jemelky? Jedná se ještě s Lovaní?
Myslím, že v této fázi je to ukončené.

A co David Houska? Pokud by nesehnal angažmá, je možné, že by se ještě vrátil zpět do kádru?
David ví, že když se mu něco nebude dařit, tak může zvednout telefon a zavolat. Má dveře otevřené, kdyby se mu nedařilo najít angažmá, jaké by si přál. Může se klidně zapojit.

Vnímáte to tak, že poslední dvě sezony pod trenérem Látalem Sigmu někam posunuly, že ukázala jinou tvář?
Určitě ano. Samozřejmě ať je tady kterýkoliv trenér, tak co je dobré, na to se hned zapomíná. To, co je špatné, tak na to kritika v určitých fázích je. Jistě bude i u Vaška Jílka, když se nebude dařit. Každý trenér do mužstva něco přinese, každý ho nějakým způsobem posune. Skončili jsme devátí, neudělali jsme žádný propad, co se týče postavení v tabulce.

Jak náročné bylo získat Růska a jak klíčová v tom byla podpora pana Lébra?
Samozřejmě vždycky je náročné, když je o hráče více zájemců. Zájem o Růska byl minimálně ze dvou klubů, pak je to vždy náročnější. A otázku pana Lébra bych nechtěl komentovat.

Další články