Zde může být vaše reklama.

Splnili povinnost MOL Cup: Sigma doma přehrála Domažlice

MOL Cup: Sigma doma přehrála Domažlice

foto: Petr Pelíšek

10. 02. 2021 - 16:03

Postupovou povinnost splnili v domácím poháru fotbalisté SK Sigma Olomouc. Ve 3.kole MOL Cupu hráli doma na Andrově stadionu proti třetiligové Jiskře Domažlice a po nerozhodném poločase nakonec bez větších potíží vyhráli.

V olomoucké sestavě chyběli pro zranění David Houska, Jáchym Šíp, Michal Vepřek, Roman Hubník a Milan Kerbr, v nominaci nebyli ani Vít Beneš, Jakub Yunis, Aleš Mandous a Dominik Radič. Naopak premiérově zasáhli do zápasu v dresu SK Sigma brankář Matůš Macík a záložníci Patrik Slaměna s Jaroslavem Mihalíkem.

Sigma, kterou vedl jako kapitán domažlický rodák Martin Sladký, šla do vedení po čtvrthodince hry. Centr zprava na středu brány ještě Nešpor nestihl, ale na zadní tyčce už se Hála trefil. Vedení domácím nevydrželo moc dlouho. Nejprve hosté jednu dobrou šanci nedali, to zasáhl brankář Macík. Ale ve 21.minutě už bylo vyrovnáno. Pak došlo na nějaké šance Olomouckých, avšak využít se je nepovedlo, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé půlky už za domácí hráli i nováčci Slaměna s Mihalíkem. Krátce po pauze pak Sigma rozhodla. Nejprve dal na 2:1 Látal, pak zvýšil na rozdíl dvou branek Nešpor. A bylo jasné, že Hanáci míří za postupem. To se mohlo trošku zdramatizovat patnáct minut před koncem, když rozhodčí Batík odpískal po kontaktu Vůcha s Greššákem penaltu. Pokutový kop ale brankář Macík Vůchovi zneškodnil.

„Splnili jsme povinnost, to je asi jediné, co jsme v dnešním zápasem udělali dobře, protože hra, ta byla špatná. Nedalo se na to divat. Začneme dobře, brzy dáme gól, ale pak po chybě inkasujeme a už se zase třepeme. Bereme jen ten postup, ale se hrou nejsme spokojení,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – Jiskra Domažlice 3:1 (1:1)

Branky: 15. Hála, 50. Látal, 69. Nešpor – 21. Hrubý. Rozhodčí: Batík – Lakomý, Vejtasa. ŽK: Nešpor, Greššák – Bauer, Teršl, Mužík. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Macík – Sladký (77. Zahradníček), Štěrba, Poulolo (54. Greššák), Látal – González, Breite, Daněk (46. Slaměna), Hála – Nešpor (77. Zifčák), Chytil (46. Mihalík). Trenér Radoslav Látal.

Domažlice: Brych (85. Růžička) – Teršl (57. Rychnovský), Fišer, Mlynařík (85. Nedvěd), Bauer – Pavlík (85. V. Černý), Mužík, Hrubý, Vůch – Dvořák, D. Černý (69. Kropáček). Trenér Pavel Vaigl.

Další články