Zde může být vaše reklama.

Musil dal dva góly Mora bojovný duel s Mladou Boleslaví vyhrála

Mora bojovný duel s Mladou Boleslaví vyhrála

foto: Petr Pelíšek

20. 12. 2019 - 21:00

Hokejisté HC Olomouc nastoupili doma k zápasu 28. kola extraligy se několika změnami. Chytal Branislav Konrád, do duelu nezasáhl elitní útočník Zbyněk Irgl. Mora v utkání vedla už dva nula, forvard Pavel Musil potvrdil střeleckou formu z předchozích kol. Hostům se povedlo snížit a pak půl minuty před koncem srovnat. Prodlužení rezultát nepřineslo, takže se šlo do samostatných nájezdu. Ten rozhodující proměnil Petr Kolouch.

Zdálo se, že vše podstatné se událo v úvodních dvanácti minutách. Olomouc však vedení 2:1 neudržela, v čase 59:31 poslal bitvu do prodloužení a následných samostatných nájezdů Žiga Jeglič. Drama rozsekl až v pořadí čtrnáctý nájezd Petra Koloucha.

"Musím klukům poděkovat, protože odvedli kvalitní, bojovný výkon. Takto si to představujeme. V první třetině jsme hráli dobře, poté jsme se díky přesilovkám dostali do určitého tlaku. Musíme ale zapracovat na přesnosti střel. Ve třetí části jsme se snažili ubránit výsledek, což se nám, bohužel, nepodařilo. Nakonec to došlo do nájezdů, kde jsme vyhráli, za což jsem upřímně šťastný," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 3:2 po s. n. (2:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Musil (Klimek, Nahodil), 11. Musil, rozhodující nájezd Kolouch – 12. Hrbas (Šťastný), 60. Jeglič. Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3589.

HC Olomouc: Konrád  – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Burian, Kolouch, Tomeček – Klimek, Nahodil, Musil – Olesz, Káňa, Bambula – Laš, Handl, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Mladá Boleslav: Krošelj– Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Vondrka, Zbořil, Klepiš – Lunter, Bičevskis, Stránský – Skalický, Jeglič, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal. Trenér Radim Rulík.

Další články