Zde může být vaše reklama.

Povedený zápas Mora doma porazila Vary

Mora doma porazila Vary

foto: Petr Pelíšek

26. 12. 2019 - 19:21

Štěpánský zápas se hokejistům HC Olomouc povedl. Ve 30. kole extraligy hráli doma proti Karlovým Varům. A po bojovném výkonu zapsali všechny tři body.

Hanáci v Plecharéně v poslední době vládnou, doma vyhráli třikrát v řadě a další úspěch chtěli přidat proti Karlovým Varům. Ty zatím patří k nejpříjemnějším překvapením sezony, drží se v elitní šestce a navíc se vezla na vítězné vlně. Úspěšná šňůra Karlovarských ovšem v Olomouci skončila. Domácí brzy vedli po trefě Skladaného, zkraje druhé části sice srovnal Rohan, ale pak kohouti třikrát skórovali a po výhře 4:2 uspěli počtvrté v řadě. Energetici naopak po pěti vítězstvích klopýtli.

„Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Nám hrálo do noty to, že jsme celý zápas vedli. Pak jsme nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři a pak dostali v oslabení gól. Tím jsme si to trošku zkomplikovali. Udělali jsme z toho drama. Ale chlapcům musím poděkovat za kvalitní, bojovný a urvaný výkon. Od toho se musíme zvednout. Obrana slavila úspěch, dostali jsme jen dvě branky, ale vstřelené čtyři góly jsou také dobrá vizitka,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Zápas nedohrál Jirka Ondrušek, teď je zrovna na vyšetření. Budeme se snažit, abychom v sobotu nastoupili ve stejném složení, jako dnes,“ podotkl.


HC Olomouc – Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Skladaný (Vodný, Laš), 28. Nahodil (Klimek), 44. Burian (Strapáč, Irgl), 60. – 22. Rohan (Raška), 56. Plutnar. Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 6:6. Diváci: 3747.

HC Olomouc: Konrád – Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek – Irgl, Strapáč, Burian – Musil, Nahodil, Klimek – Olesz, Kolouch, Káňa – Skladaný, Vodný, Laš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Graňák, Rohan, Plutnar, Mikyska, Eminger, Šafář – Flek, Gríger, Rachůnek – Beránek, Černoch, Polák – Osmík, Raška, Křemen – Kohout, Mikúš, Koblasa. Trenér Martin Pešout.

Další články