Zde může být vaše reklama.

Další tři body Mora doma vybojovala výhru nad Mountfieldem

Mora doma vybojovala výhru nad Mountfieldem

foto: Petr Pelíšek

17. 01. 2020 - 20:18

Hokejisté HC Olomouc hostili ve 37. kole extraligy doma proti Hradci Králové. Mora dala dvě branky, jednu na začátku, druhou na konci duelu, a získala tři body.

Hanáci rozhodli duel už v 21. vteřině, kdy Mazance z první střely překonal Musil. Tuhá bitva dlouho nepřinášela další góly. Na startu třetí části se z vyrovnání radoval Smoleňák, kvůli jeho postavení v brankovišti ale nakonec gól nebyl uznán. Když pak v 58. minutě přidal gól Klimek, bylo rozhodnuto. Východočeši nedali gól popáté v sezoně, Mora udržela nulu podruhé v sezoně, Branislav Konrád neinkasoval premiérově. 

"Z naší strany to hodnotím jako vydařený zápas. Dobře jsme bruslili, vyhrávali jsme osobní souboje. Vytvořili jsme si poměrně dost střeleckých, a potažmo i gólových šancí a situací, které jsme ale neproměnili. Diváci si sice na druhý gól museli počkat 57 minut, ale chlapcům musím poděkovat a pogratulovat za odvedený výkon. Už od přípravy na tohle utkání jsem cítil, že tomu na ledě obětují všechno, že získají tři body. To se také stalo, a za tohle všechna čest," řekl trenér Mory Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. P. Musil (Klimek, Nahodil), 58. Klimek (Nahodil). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Bryška, Frodl. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3721

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Mountfield: Mazanec – Eklund, Nedomlel, Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík, Rosandić – Chalupa, Cingel, Smoleňák – Žejdl, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Dragoun, Miškář.

Další články