Zde může být vaše reklama.

Bojovné debry Mora domácí trápení ukončila jen částečně

Mora domácí trápení ukončila jen částečně

foto: Petr Pelíšek

27. 10. 2019 - 19:18

Hokejistům HC Olomouc se po měsíci a čtyřech porážkách konečně podařilo doma zabodovat. Mora hrála ve 14. kole extraligy proti Vítkovicím. Vedla po druhé třetině o dvě branky, ale nakonec to bylo po šedesáti minutách nerozhodně tři ku třem. Nakonec hosté vyhráli v prodloužení.

"Věc, která tam byla… není to k rozhodčím, mají to těžké, jsou jen čtyři. Je to bezkouláctví v podání hráčů Olomouce, a není to jen dneska. Bylo to i v minulých zápasech, klidně doložím klipy. Tohle je bezkouláctví a tohle to hokeje nepatří. Ať se na mě nikdo nezlobí. Dneska si našeho hráče – doufám – odvezeme z nemocnice. Ale jak říkám, rozhodčí za to nemůžou. V Americe se tomu, co udělal, říká evropská měkkota, když to řeknu slušně. Udělal to vloni Výtiskovi, udělal to ve více zápasech. My se známe, je tady mezi těmi týmy fluktuace. Jsme soupeři šedesát minut, pak se potkáváme, ale tohle je bezkouláctví. To ať se na mě nikdo nezlobí. Jsem rád za dva body," řekl trenér Vítkovice Jakub Petr.

"Padesát čtyř minuty jsme zvládali zápas velmi dobře, potom přišla dvouminutovka, kterou jsme nezvládli a od toho se bohužel odvíjel zbytek zápasu. Jsme rádi, že jsme udělali alespoň jeden bod. Vážíme si ho, ale měli jsme udělat body tři," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Vítkovice 3:4 po prodl. (0:0, 2:0, 1:3 – 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Hecl (V. Tomeček), 37. Irgl (Burian), 56. Skladaný (Olesz, Škůrek) - 54. Bodák (Trška, Mallet), 54. Gregorc (Lakatoš), 56. Baláž (O. Roman, Schleiss), 65. Stránský. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík –Bryška, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Lakatoš 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4481.

HC Olomouc: Lukáš  – Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Musil, Tomeček – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, Handl, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Vítkovice: Svoboda – Gregorc, Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Černý, Bodák – Lakatoš, Roman, Schleiss – Mallet, Stránský, Zdráhal – Němec, Vopelka, Baláž – Kurovský, Werbik, Guman. Trenér Jakub Petr.

Další články